"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 979 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 13/12/2008
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Гоце на инструктаж при господарите си в Турция


Президентът Гоце заминава на визита в Турция във вторник, информацията засега се пази в тайна. Това съобщиха вчера отлично информирани източници от "Дондуков" 2.
Тогава ще бъде подписан меморандум за насърчаване на малкия и среден бизнес, който ще способства за навлизането на турски капитали в южната част на България. Според осведомени така у нас ще се легализират средствата, изнесени от обръчите на Доган към Турция.
Сред придружителите на Гоце личат имената на заместник-председателя на ДПС Касим Дал, кметовете на Кърджали и Малко Търново, министъра на транспорта Петър Мутафчиев, както и дъщерята на покойния Николай Добрев - Мариана, личен сътрудник на държавния ни глава. Преводач на президента ще бъде водещият на новините на турски език по БНТ и председател на софийската организация на ДПС Тимур Халилов.
Протоколът на президентството е в паника заради искането на Зорка Първанова да бъде с къса черна рокля на официалната вечеря с турската първа двойка. 
 У нас
· Стотици на шествие в памет на убития Стоян Балтов
· Ковачки ликвидира конкурент в бизнеса с въглища

По света
· Ирландска евроскептична партия ще участва в изборите у нас
· Български анархисти арестувани при безредиците в Гърция

Коментари
· Реквием за синята измама

Икономика
· С 9 % скочиха цените за месец, инфлацията стигна 13 на сто
Д-р Илиян Илиев, депутат от ПГ АТАКА: Не може да пестим от парите за здраве за "черни" дни
Спекулативният бизнес се насочи към ликвидация на болниците и военните имоти
- Д-р Илиев, не остана медицинска общност, която да не разкритикува Националната здравна стратегия 2008-2013 г. Морално ли е в края на мандата да се натоварва следващото управление с толкова спорен документ?
- Неморално и некоректно е да се приема национална стратегия в края на мандата. Второ, направленията, които тя дава и хоризонтите, които очертава пред здравната система, са грешни и не бива да се изпълняват от следващите управляващи. Документът, колкото е обемист, толкова е и непълен, вероятно е писан от екип чиновници, които никога не са посещавали болници и нямат представа от проблемите на лекари и медсестри, от проблемите на управленските екипи. Стратегията е написана от хора, които нямат понятие от отделните звена на здравеопазната система - доболнична, болнична помощ, лекарствена политика и управление. Например, не е ясно какво ще стане със спешната помощ, това жизненоважно звено, от което зависят не само бедни или неосигурени, а всички граждани, които в даден момент могат да се оказват в критично състояние.