"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 980 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 15/12/2008
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Емел Етем пак ремонтира джамия с пари за бедствия


20 005 лева извади Емел Етем, за да ремонтира покрива на джамията в Джебел. Сумата е по-голяма от парите, които получават 47 пострадали семейства от Брезник и село Слаковци, чийто домове бяха пометени от дъждове и градушка. Средствата са отпуснати с решение на Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане, която е ръководена от министър Емел Етем. Не се посочва вследствие на какво бедствие е пострадал покривът на джамията. За сметка на това ураганът, който удари Брезник все още се помни от всички местни жители. На 9 август градушката унищожи напълно всички насаждения в района, бяха изпотрошени прозорците на къщите, стъклата и огледалата на колите, а ламарините им и досега напомнят за едрите ледени късове, който не се стопиха в продължение на 2 часа.


У нас
· ДПС и БСП опитват да превземат СДС отвътре
· АТАКА: Чистка в МВР! Мутрите в униформи - в затвора

По света
· На Гърция й трябва нов Перикъл
· Европейските столици на бунт срещу строежа на джамии

Коментари
· Калфин прегърна лобистката мафия в ЕС и САЩ

Икономика
· Финансови консултанти: Влоговете на хората не са гарантирани, ако лихвата е договорена с банката
Павел Шопов, зам.-председател на ПГ АТАКА: Парламентът е вреден за гражданите и трябва да се саморазпусне
- Г-н Шопов, тази седмица парламентът ще приеме Закона за политическите партии. Какви промени предложи АТАКА между двете четения?
- Това, което се прави в пленарна зала, е поредното кърпене на втория закон за политическите партии. Първият беше приет през 1990 г. Вторият закон беше гласуван през 2005 г. Управляващото мнозинство отхвърли 3 от 6 законопроекта и допусна за обсъждане само вариантите на Коалиция за България /вносители Ангел Найденов и Мая Манолова/, на ДПС и на двама независими депутати. Основният текст е на социалистите. Това, което ще гледаме на второ четене в зала, е компилация между проектите на БСП и ДПС. АТАКА ще настоява за прозрачност на политическите участници в изборите. Видяхме как на местния вот се появиха някакви странни сдружения със съмнителни субекти, чиято цел беше да бъдат избрани частни кметове и общински съветници. Пазаруването на местни управници е много страшно явление. То трябва да бъде пресечено, това може да стане със Закона за политическите партии. АТАКА имаше предложение за касиране на местните избори и отиване на нови, но то не се възприе, затова ще си търпим местните управници още 3 години. АТАКА настоява обаче в Закона за политическите партии да се въведе правото на местни избори да могат да участват само партии, които са спечелили поне 1% от реалните гласове на избирателите на парламентарни избори. Не трябва да участват фантомни партии.