"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 981 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 16/12/2008
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Студенти се готвят за бунт преди Коледа


Студентски организации от цялата страна ще се вдигнат на протести преди Коледа срещу престъпното бездействие на властта, което обрича младите на гибел. Няма да позволим и този път да ни излъжат и манипулират. Това заявиха студенти, събрали се вчера на лобното място на Стоян Балтов в Студентски град. Те са убедени, че няма полза от срещи с представители на властта, защото на тях получават единствено празни обещания. Гневът на младежите ескалира, след като в неделя в центъра на Варна бе намерен студент със счупен череп. 21-годишният Николай Василев е с вътрешни и външни хематоми и кръвонасядания в областта на едното око. След направените му операции животът му още е в опасност. Той е следвал в Хелзинки и се е прибрал в морската столица за празниците. Полетът му е бил отклонен за София и младежът пристигнал във Варна часове преди да бъде пребит. Биячите още се издирват от полицията. По този повод студентите от Медицинския университет във Варна подеха кампания "Не на насилието".
Много политици са замесени в далаверите, строителството и търговията в Студентски град, затова едва ли ще предприемат радикални мерки. Просто ще хвърлят прах в очите на обществото, категоричен е Л.С. от СУ "Св. Климент Охридски".


У нас
· Първи сме в ЕС по смъртност и демографски срив
· Фермери подкарват трактори срещу лъжите на кабинета

По света
· Бунтовете в Гърция стигнаха границата с България
· Иракски журналист замери Буш с обувките си

Коментари
· Ловът като национален срам

Икономика
· Ковачки купува парното в Перник срещу дългове на дружеството
Михаил Николов, кмет на с. Бохот от АТАКА: Почти преборих циганската престъпност, почвам градежа на църква
Когато заех поста, за месец и половина станаха 50 ромски кражби. Сега за цялата година са едва 20

- Г-н Николов, на среща с Волен Сидеров миналата седмица казахте, че сте успели да се справите с циганската престъпност в Бохот. Как го постигнахте?
- Никой до момента не беше успял да се справи с бандитизма на циганите в селото. Само за една година постигнах големи успехи в тази посока, но че съм успял да преборя престъпността на циганите, не мога да кажа. Постигнах всичко с много упоритост и много тичане по държавните институции, които изобщо не си вършат работата. Благодарение на моята настойчивост успях да ги раздвижа, да ги размърдам и след постоянни срещи с началника на полицията в Плевен, с областния управител, с окръжно полицейско управление, стигнах и до прокуратурата, хората с власт започнаха да обръщат внимание на проблемите ни и да си вършат работата. Резултатите последваха, след като полицаите си застанаха на мястото. Това стана след като сменихме униформените служители в Бохот и на тяхно място дойдоха нови млади момчета, които си вършат работата. При борбата с престъпността връзката се губи по веригата - от прокуратурата нещата изчезват и стават неуправляеми. Циганите са организирана мафия, всички са социално-слаби, но карат БМВ-та и джипове. Никой от тях обаче не си е платил данъците - нито на автомобилите, нито на къщите. Кражбите тук са ежедневие. 2-3 пъти идваха от спецзвеното за борба с организираната престъпност, защото се стига до побои, заведени са производства срещу определени цигани. Последният случай е показателен - група роми влизат в пункт за изкупуване на вторични суровини, завръзват пазача, открадват каквото докопат и продължават към следващият пункт, където се повтаря същото. Няма къща, която да не е ограбена по няколко пъти.