"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 982 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 17/12/2008
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

НЦИОМ: АТАКА е най-автентичната опозиционна партия


АТАКА остава най-автентичната опозиционна партия и е възможно най-бедните избиратели у нас на изборите да предпочетат националистите пред БСП и да дадат вота си за тях. Това заяви вчера председателят на НЦИОМ Лидия Йорданова при представяне на проучване на обществените нагласи за месец декември. Твърде е възможно АТАКА да е на ключови позиции при преговори за формиране на нов, бъдещ кабинет, за разлика от ДПС, която има необходимост коренно да смени образа си, съобщи Йорданова.
Най-одобряваният лидер на парламентарна група продължава да бъде Волен Сидеров, който води близо двойно пред водача на Коалиция за България Ангел Найденов. Останалите опозиционните лидери губят обществено доверие, става ясно от изследването.
За 24 % от избирателите най-приемлива е коалицията ГЕРБ-АТАКА, като зад нея застават 75% от симпатизантите на националистите и 44% от привържените на ГЕРБ..
Расте делът на хората, които очакват влиянието на ДПС да намалява - с 8% повече в сравнение с юни. Силно спадат и очакванията на електората влиянието на ГЕРБ да продължи да се увеличава. За сметка на това анкетираните вярват, че потенциалът на АТАКА ще се развива в бъдеще.
Първанов е загубил още 2% от рейтинга си, а в сравнение с началото на годината - 10%. Пирински се е сринал с 4% за месец, а премиерът Станишев - е с 5% надолу.У нас
· Павел Шопов: Следващият кабинет ще трябва да актуализира Бюджет 2009
· Димитър Стоянов осъди Олимпи Кътев за обида

По света
· Кадафи награди с орден за мъжество репортера, замерил Буш

Коментари
· Икономическият и духовен разпад на България стресна Европа

Икономика
· Парното скача от 1 януари с 10-15%
Деница Гаджева, депутат от ПГ АТАКА: Управляващите превърнаха Студентски град в Град на греха

- Деница, как ще коментираш студентските вълнения по повод убийството на Стоян Балтов и закъснялата реакция на институциите?
- Убийството на Стоян Балтов е резултат от некадърната политика, която водят управляващите спрямо младежта в България. Смъртта на това момче не трябва да се приема само като лична драма на семейството и на близките, а като крайна спирка на престъпните деяния на изпълнителната власт, в това число и на полицията, защото е позорно едно Районно полицейско управление да допусне на 200 метра от сградата му да пребият до смърт студент. Шефът на Седмо РПУ Петър Неделчев трябваше на мига да подаде оставка, това е единственият достоен ход. За сметка на това вниманието на широката общественост се ангажира с гледане на циркови изпълнения по телевизиите, изразяващи се в надпревара на оправданията. Кметове, полицайчета и Гоцета се пънат да дават решения на проблема "Студентски град", те като че ли не разбират, че смъртта се случва веднъж и че тя няма решение. Подкрепям протестите по повода като студент и като секретар на младежката организация на АТАКА. В младежката ни структура в София има студенти от почти всички университети в столицата, мога само да благодаря на Бога, че никой от тях не живее в Студентски град.