"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 983 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 18/12/2008
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Пияни полицаи вилнеят в Студентски град


Инспекторатът на МВР разследва трима полицаи от Четвърто Районно полицейско управление в столицата и служител на СДВР, които са участвали в пиянски скандал преди три дни в заведение в Студентски град. Полицаите са се напили като кирки по заповед на Първанов, който в същия ден призова за засилено жандармерийско присъствие  в градчето, за да се респектират външни лица и гости на квартала.
Служителите на полицията са влезли в дискотека "33" пияни и са започнали да се карат с охраната на заведението, която извикала патрул на Седмо РПУ. Пияните ченгета са откарани в районното управление, където е установено, че не са били на работа по време на инцидента. Случаят се разследва.
Междувременно студент от Бургас стана поредната жертва на непредизвикана агресия в Студентски град. Момчето е бито от двама неизвестни в лицето, а пристигналите по-късно полицаи дори не са слезли от колата. "Само отвориха прозореца и питаха дали сме били бити. След това ни попитаха: "Защо ни се обаждате?", разказа студентът.


У нас
· Фермери поискаха оставката на земеделския министър Цветанов
· Сергей прецака Симеон с имотите, заради дрязги с НДСВ по бюджета

По света
· Гръцките младежи празнуват Нова година на улицата
· Британските войници напускат Ирак до лятото

Коментари
· Кой ще хвърли кубинка по Гоце?

Икономика
· Кризата гони големите строителни компании от пазара
Стоян Иванов, общински съветник от АТАКА в Бургас: Готови сме да бъдем "лошото ченге", за да защитим интересите

 - Г-н Иванов, кои са основните акценти в работата ви в общината през миналата година, с които АТАКА се гордее най-много?
-   През 2009 г. АТАКА в Бургас се оказа генератор на промени, които се разгърнаха в цялата страна, и постави основите на нов тип политика. За първи път от години в страната ни се проведе референдум за петролопровода Бургас-Александруполис. Българите бяха питани по важен национален въпрос, а над 50 000 дадоха своето мнение. Това стана повод за дебати относно пряката демокрация и после тръгна инициатива за промяна закона на референдумите.
От групата на АТАКА в община Бургас тръгна идеята за приемане на декларация срещу арменския геноцид, осъществен от Османската империя през 1915-1922 г. Волен Сидеров два пъти лично постави въпроса в Народното събрание, и още веднъж с подкрепата на други депутати, но на управляващите се изплашиха да вземат решение. Тогава във всяка община на страната, където АТАКА имаше свои представители, започна да бъде поставяна декларацията срещу арменския генодиц. В над 15 града тя стана факт. Така  Диктатът на ДПС по този въпрос беше разчупен на местно ниво.
По инициатива на АТАКА в Бургас българските граничари Михаил Цонков и колегите му, които бяха обвинени в убийството на турски бракониер в български териториални води, бяха обявени за почетни граждани на Бургас. От инициативата на националистите в града тръгна национална кампания в защита на граничарите, а в подкрепа се подписаха над 180 000 българи от цялата страна.
Опитахме се да покажем на цяла България, че АТАКА е носител на положителните промени - вярно, на местно ниво засега, но имаме потенциал и за силно национално присъствие.