"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 987 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 23/12/2008
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Валери Симеонов хвърля оставка заради джамия на ГЕРБ


Шефът на Общинския съвет в Бургас Валери Симеонов от АТАКА ще подаде оставката си от поста. Причина е решението на местния парламент, доминиран от ГЕРБ, да даде терен за нова джамия на мястото на разрушената наскоро незаконна постройка в най-големия квартал на града "Меден рудник". Неговото решение ще стане факт на 22 януари 2009 г. "Имам чувството, че съм начело на община Бурса, а не на Бургас. Затова повече не мога да остана на поста", поясни пред журналистите Симеонов.
Волен Сидеров коментира, че това е морално решение на шефа на общинарите, което той подкрепя.
"Всичко друго е компромис, след който губиш политическата си физиономия, заедно с честта и достойнството си", отсече Сидеров и припомни, че такива мюсюлмански центрове за гнездо на ислямския фундаментализъм.

 У нас
· Н. Василев: Калфин, ти си крадец!
· Социолози: През 2008 г. АТАКА удвои доверието

По света
· Според класация на АП: Избирането на Обама е събитието на 2008г.
· ЕК решава догодина за предпазната клауза срещу България

Коментари
· Кой ще отговаря за иракския позор на България?

Икономика
· Нов шок с цените на газ и парно
Отец Боян Саръев: За управляващите църквата е средство да печелят избори
Ако гласува неразумно догодина, българина го чакат разочарования
- Отец Саръев, неотдавна завърши Църковно-народният събор на БПЦ. Едно от спорните му решения е църквата да може да отдава земя за строеж на хотели, СПА центрове и други светски обекти. Не викаме ли търговците в храма, след като Христос ги е прогонил от там?
- Исус Христос не е против търговците, а против онези от тях,  които не си плащат данъците, против спекулантите и измамниците. И онези, които не отдават божието Богу, а кесаревото кесарю. Няма лошо да се строят на църковна земя хотели, защото те са част от човешкото битие. Въпросът е да няма измами, да няма спекулации и натрупване на богатства за сметка на ограбването на народа. Религията, като част от обществото, не може да остане изолирана от живота. Още повече, самата църква има нужда от материално въздигане, за да може да поддържа своя кадрови потенциал или т.нар. клирици, които да преживяват нормално, като всички останали хора в обществото. Защото след 10-15 години, ако не се отдадат земите на добри мениджъри, на добри предприемачи, църквата съвсем ще закъса в материален план и ще бъде в състояние почти на фалит.