"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 988 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 5/01/2009
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Ковачки фалира десет предприятия в Сърбия


Шефът на партия ЛИДЕР и "Движение Напред" Христо Ковачки се готви да фалира 10 предприятия в Сърбия. Фирмите му, придобити след приватизационни сделки, изпитвали финансови затруднения, пише сръбският вестник "Блиц". Предприятието "Невена", консервната фабрика "Сърбиянка", завода за гуми "Траял", предприятията "Металац" и "Вулкан" и "Нови гуми", собственост на Ковачки, са блокирани, заплатите закъсняват, осигуровки не се плащат, производството "издиша", посочва изданието.
Агенцията за приватизация в Белград е извършила контролни проверки за това дали се изпълняват задълженията по договорите, но най-вече се проверява дали е спазена предвидената социална програма, инвестициите и отчуждаването на имуществото на закупените фирми. Предприятията имат финансови проблеми, но нито един договор за продажба все още не е разтрогнат,твърдят от агенцията.


У нас
· Снегът блокира България, Емел Етем пак в чужбина

По света
· Израел обеща дълга война в Газа
· Украйна продължава да краде газа за България

Коментари
· Червената мафия иска национално помирение

Икономика
· Шоково поскъпват парно и вода
Тибо дьо ла Токне, член на ръководството на Националния фронт: АТАКА е решителна преграда пред нахлуването на исляма в Европа
- Г-н Токне, как ще оцените възхода на национализма в Европа през последните няколко години?
-Преди 30 г., може би Франция беше една от първите страни, която събуди национализма в Европа, но днес има много страни като България, които имат дори по-големи постижения от нас, в смисъла на защитата на национализма и ние сме много щастливи от това. Националистическите партии в Европа са тези, които успяват да опазят изконните ценности на европейската цивилизация и в този смисъл тяхното присъствие е изключително необходимо и наложително. Затова и лозунгът, който лансира нашият лидер Жан Мари льо Пен, е като един отговор на марксисткия лозунг, а именно - националисти от всички страни, обединявайте се!
-Как виждате за вбъдеще отношенията между Националния фронт и националистите от новоприетите страни членки, включително и партия АТАКА?
-Изключително съм очарован от това, което постигат националистите от Източна Европа. Партия АТАКА е пример за това, как трябва да се води политика. За в бъдеще ще разчитаме все повече на тези партии, които защитават светлите идеали на отечеството и на семейството. Не бива да говорим постоянно за финанси, за капитализъм и икономически интереси, защото не това е от първостепенна важност. Френските, а и българските националисти се борят за далеч по-значими идеи.
В този смисъл имаме много големи очаквания към българските си колеги и предричам едно ползотворно партньорство, което ще бъде в полза на цяла Европа.