"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 989 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 6/01/2009
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Министър на ДПС незаконно закрива земеделска агенция


Земеделският министър Валери Цветанов, който е от квотата на ДПС, незаконно е издал заповед за закриване на Националната агенция по селекция и репродукция.  Това заяви вчера  проф. Костадин Желев, председател на агенцията. Желев обясни, че Министерски съвет е създал агенцията, затова само той може да я закрие. Преструктурирането й в Дирекция на Министерството на земеделието и храните е незаконно, защото така тя губи правата си да осъществява контрол. Желев заяви още, че "Цветанов не знае дори броя на животните. Да беше прочел поне нещо от вестниците, за да научи повече за животновъдството". По думите му земеделският министър е излъгал в твърдението си, че има хаос в селекционната дейност. Той обясни още, че парите, които се дават на Асоциациите на животновъдите, не се определят от агенцията, а от Фонд "Земеделие", чийто председател е именно министърът на ДПС.


У нас
· Ковачки изхвърли 250 миньори на улицата
· Над хиляда потрошени в София, Пловдив и Варна са зарити под снега

По света
· Министър на Обама отказа поста заради подозрения в корупция
· Засипаха с дъжд от куршуми спецполицаи в Атина

Коментари
· Главното мюфтийство подкрепи фундаменталистите от Хамас

Икономика
· Идат шокови сметки за парно
Палестинският посланик Ахмед Мохамед Ал Мадбух: САЩ и ЕС прилагат двоен стандарт към палестинците

- Господин посланик, заради израелските удари в Газа настъпва истинска хуманитарна катастрофа, допълнително усложнена от започналата преди три дни сухопътна операция. Как оцеляват вашите сънародници в тези тежки моменти?
- Права сте, това, което става в Палестина понастоящем е истинско клане, което може да се сравни с престъпленията през Втората световна война. Когато Израел започна военните действия срещу мирното палестинско население в Газа, не уважи нито един закон в рамките на международното право. Споменавам всичко това, защото според международното право, според всички негови документи до този момент секторът Газа продължава да бъде окупирана територия от страна на Израел. Само че Израел се отнася към Газа не като към окупирана територия, а като към вражеска, поради което в момента разгръща тази военна операция. Според твърдението и претенциите на израелското командване причината за тази сухопътна операция било периодичното изстрелване на снаряди, аз бих ги нарекъл картонени снаряди, от вътрешността на Газа към израелски селища. В тези твърдения и претенции няма абсолютно никаква истина, защото според признанията на самите израелски военни командири подготовката за нахлуването е била от преди 6 месеца.