"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 991 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 8/01/2009
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

ВОЛЕН СИДЕРОВ: Емел Етем да подаде оставка заради липсата на запаси


Незабавно да бъде свикано Народното събрание и да се прекрати ваканцията на депутатите във връзка с тежката енергийна криза. За това настоя вчера лидерът на  АТАКА Волен Сидеров на заседанието на Консултативния съвет за национална сигурност, който се проведе при президента. Ако те не свикат такова заседание, АТАКА ще инициира подписка за свикването на извънредно заседание от 48 депутати, заяви Волен Сидеров.
Той настоя още министърът на икономиката Петър Димитров да запознае всички депутати с договорите с "Газпром", както и с анексите към тях. АТАКА настоява още на същото заседание на парламента да бъде дадено обяснение от министъра на извънредните ситуации Емел Етем, защо липсват задължителните по европейските изисквания тримесечни запаси от горива. Емел Етем трябва да отговори на тези въпроси и да подаде оставка, защото нейното министерство е пряко отговорно за поддръжката от запаси, заяви Волен Сидеров. Още във вторник АТАКА внесе петиция в Европарламента за отварянето на блоковете на АЕЦ "Козлодуй".
Хора на Доган са окрали държавния резерв от мазут, заяви пък в интервю бившият шеф на "Булгаргаз" Васил Филипов.У нас
· След настояване на АТАКА: Закриват мюсюлманска секта, финансирана от фундаменталисти

По света
· Тягостна Коледа във Витлеем
· Спешни промени сред гръцките министри, страната чака вълна от терор

Коментари
· Станишев, Димитров и Етем пак демонстрираха тепегьозлък

Икономика
· Масларова вдигна пенсиите с 1 стотинка
Петър Хлебаров, председател на Контролния сбор на АТАКА: 200 организации на АТАКА започват подготовка за изборите
Да се съсредоточим върху предстоящия вот, защото още един мандат на БСП ще погуби страната ни

- Г-н Хлебаров, вие сте новият председател на Контролния сбор, избран на Четвъртия национален сбор на АТАКА. Какви са функциите на този орган?
- Контролният сбор проверява всички партийни решения и действия, включително на Централния сбор, за да се констатира има ли противоречия с устава и/или със законите на държавата.  Функцията на този орган е изключително вътрешнопартийна. Той регулира и отношенията между членовете на партията, не се занимава с въпроси извън организациите. Хубаво е хората, които искат да се отнасат по някой въпрос към този орган, да прочетат устава, преди да решат да ни сезират по поземлени въпроси или скандали с общината или кмета. Една от основните цели на Контролния сбор е да се разтовари лидерът на партия АТАКА Волен Сидеров от несекващия поток дребни оплаквания на местните организации, които утежняват и без това натоварената му програма.