"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 992 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 9/01/2009
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

АТАКА: Кабинетът да подготви пускането на АЕЦ "Козлодуй"


Министерски съвет да започне действия за включване в работен режим на трети и четвърти реактор на АЕЦ "Козлодуй" във възможните най-кратки срокове. Това предложение ще внесе парламентарната група на АТАКА в парламента като мярка за преодоляване на газовата криза в страната. Евродепутатите на националистите вече внесоха петиция в ЕП за отварянето на спрените реактори заради кризата с доставките на природен газ от Русия.
Патриотите настояват още правителството да предприеме необходимите действия за подготовка и привеждане в техническо състояние, позволяващо включване в работен режим, във възможните най-кратки срокове и последващо незабавно стартиране и на работа на първи и втори реактори на атомната централа.


У нас
· Заради заледените улици: АТАКА иска разваляне на договора за почистването на София
· Волен Сидеров: Симеон и Доган заложиха енергийната бомба

По света
· Войната от Газа се прехвърли в Ливан
· Еврозоната навлезе официално в рецесия

Коментари
· Правосъдната мафия готви нови вратички за имотните измами

Икономика
· Хлябът поскъпва с 10 процента
Природозащитникът Константин Дичев от "Зелени Балкани": Изсичането на горите ще доведе до водна криза
Всички власти в България вече са в ръцете на организираната политическа престъпност

- Г-н Дичев, от доста време се занимавате с незаконната сеч на гората в региона на Павел баня. В редакцията получихме сигнал, че зад престъплението стоят турски фирми? Кои са те и кой, според вас, стои зад тях?
- В "Зелени Балкани" получихме сигнал от г-жа Силвия Трендафилова, репортер в Телевизия СКАТ, след нейни разследвания в района и контактите й с хора, които искат да спрат тези мародери на горите. За десетина дни обиколихме основните сечища и заснехме видеоматериал за безразборното изсичане, като доказателство. Оказа се, че хиляди декари гори са изсечени незаконно от две фирми - "Лес Транс" и "Тера Лес" на небеизвестните дерибеи и местни феодали - братята Иса и Мехмед Бесоолу от Александрово. Зад тях стои партията на Ахмед Доган ДПС. До преди 2000 г. братята не са имали пари за хляб, изведнъж с помощта на ДПС стават крупни бизнесмени... От двамата са пропищели и българи, и турци в района. Окупирали са не само горите, но и всички препитания - земеделие, търговия. Дългата ръка на Доган, вече като властващ в Министерството на земеделието и горите, им  дава абсолютен монопол при обезлесяването в Павел баня и Държавно дивечовъдно стопанство "Мазалат"! Повечето материал са секли за фирма "Габровница", друг участник в далаверата, която е "изпирала" открадната дървесина чрез обработката й до дървесни плоскости.