"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 996 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 14/01/2009
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Мнозинство и опозиция единни зад АТАКА за АЕЦ


АТАКА обедини около своето проекторешение за отварянето на  спрените блокове на АЕЦ "Козлодуй" всички парламентарни политически сили. Безпрецедентният консенсус беше постигнат на извънредно заседание на комисията по енергетика вчера. Решението може да бъде гласувано от парламента до дни.
"Важното е да има съгласие, а не претенции за авторство. Не бива да търсим политически дивиденти", каза Сидеров. Общото проекторешение ще бъде обсъдено на редовното заседание на комисията днес, която ще изслуша и министъра на икономиката Петър Димитров. Късно снощи се очакваше той да се прибере от Брюксел. В името на съгласието Сидеров е готов да оттегли предложението си за пускането на първите два блока.
Междувременно вчера Украйна спря преноса на газ два часа след възобновяването на доставките от "Газпром". Москва обвини САЩ за решението на Киев. Днес премиерът Станишев отлита за Русия.

 У нас
· Фермери поискаха оставката на ДПС-министъра на земеделието
· Слави Бинев настоя в ЕП за незабавно пускане на блоковете

По света
· Русия обвини САЩ за спирането на газа от Украйна

Коментари
· Геополитическите измерения на газовата криза

Икономика
· Животът поскъпна със 7.8 процента
Волен Сидеров, лидер на АТАКА: Ако АТАКА има властта, ще отвори реакторите на АЕЦ
Не може Костов да излиза като новороден и пак да иска да управлява, разчитайки на късата памет на хората

- Г-н Сидеров, разкажете какво стана в "Панорама"?
- Ръководството на БНТ подвежда и аудиторията си, и останалите електронни медии, защото нямаше никакъв скандал. Поисках участие в предаването "Панорама" или включване по телефона, или след това като право на отговор, тъй като беше споменато името ми от Бойко Борисов в един некоректен контекст. И като представител на парламентарна сила, като представител на хора, които са ме избирали, които трябва да знаят моята позиция. Вместо право на отговор, получих много арогантно поведение - в очите водещият на предаването и неговите редакторки ме излъгаха. Обърнах се към всички институции и към СЕМ, и към Комисията по медии в парламента. На председателя на парламента съм представил обяснение, в което описвам случая.