"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 997 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 15/01/2009
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Боян Расате, СДС, ДСБ, ГЕРБ и Ковачки компрометираха митингите за дълго


Пияни и дрогирани активисти на Боян Расате изпълниха предварителния сценарий за компрометиране на политическите прояви у нас. Сценарият е бил разработен от хора на Слави Трифонов, Христо Ковачки и ГЕРБ. Към него впоследствие се присъединяват СДС и ДСБ. Кръгове в БСП, близки до президента Първанов протектират този план с цел - вътрешен преврат. Сред протестиращите са забелязани хора от службите, подчинени на Първанов със значки "Серго гоу хоум". Както през 1990 г. при палежа на Партийния дом и през 1997 г. при потрошаването на парламента, са използвани шпиц-команди от скинари, гвардейците на Расате и футболни хулигани. Според сценаристите те е трябвало да предадат картината на "народното недоволство". Много от тях признаха, че им е било плащано от 100 до 300 лв., за да скачат срещу полицията, а за други бе установено медицински, че са пияни и дрогирани. Това е най-сигурният начин да бъдат компрометирани истинските масови политически прояви на реалната опозиция за дълго време. 

 У нас
· Само АТАКА протестира в Европарламента срещу турския кенеф

По света
· Безпрецедентен протест в Латвия срещу МВФ
· Украйна пак не пусна газа, дава тръбите си на САЩ

Коментари
· Превърнаха България в анадолски кенеф

Икономика
· Руснаци и бразилци дадоха оферта за “Кремиковци”
Павел Шопов, зам.-председател на ПГ на националистите: Всички партии взеха на въоръжение идеите на АТАКА
Страната ни има уникалния шанс да измие позора за АЕЦ

- Г-н Шопов, каква е оценката ви за приетите във вторник изменения  на закона за политическите партии?
- Промяната се налагаше заради наложената практика в последните местни избори партии фантоми на бизнес кръгове от мафиотски тип да участват в изборите на места, които са апетитни - курорти или центрове с много общинска или държавна собственост. Това доведе до едно престъпно местно управление, с което трябва да се примирим следващите 3 г., ако АТАКА не дойде на власт и не вземе решителни мерки.
Изменението имаше за цел да се прекрати тази практика и мандатите да произтичат от сериозни и зрели партии. Предварително имаше сериозни дебати и всичко говореше, че ще има радикална промяна. Но настана обрат и законът отново излезе импотентен. Според Янаки Стоилов промените трябвало да се правят след изборите за европейски и местен парламент. Това беше приветствано от политическите номади, всеки от които си въобразява, че може да стане лидер и да си направи партия. Явно БСП иска да запази коалицията си, която е съставена от незначителни политически субекти, за да си придава единност. Освен това законът не осигури повече прозрачност във финансирането на партиите.