"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 998 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 16/01/2009
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

АТАКА напуска парламента


Парламентарната група на АТАКА е взела единодушно решението да не влиза в Народното събрание до изборите. Това обяви вчера лидерът на патриотите Волен Сидеров. Парламентарната група на АТАКА смята, че този парламент се е изчерпал като най-висш орган на властта у нас, се казва в декларация на националистите до медиите. Той не представлява адекватно българското население. В него има форми на политическото инженерство - БНД, "Движение Напред", ЕНП и други, за които никой не е гласувал.
Ние не виждаме смисъл да стоим в този парламент, в който не може да се прокара една полезна идея за българското общество", коментира Сидеров. По думите му митингите започват да се опорочават и е по-ефективно АТАКА да проведе срещи с гражданите, да ги запознае със своите предизборни идеи и с предизборната си платформа.
Междувременно 50 депутати от т. нар. опозиция се опитаха да "яхнат" вчерашния рехав митинг, който не се провали само заради присъствието на пенсионерите. Психично болна жена се съблече гола на него пред полицаи и протестиращи.У нас
· Станишев се върна без газ от Москва, искаме помощ от Гърция

По света
· И словашките националисти протестират срещу скандалната скулптура в Брюксел
· Украйна и Русия не се разбраха нито за газа, нито за преговори

Коментари
· Жалък сценарий удави в кръв студентските протести

Икономика
· Здравната каса отряза парите за болните с инфаркт
Шефът на Асоциацията на хлебопроизводителите Георги Попов: Управляващите оставиха хлебарите на произвола
Министър Димитров не ни приема, подробности за газовата криза научаваме само от медиите

- Г-н Попов, как се отрази кризата с доставките на природен газ за България на хлебопроизводството?
- Производителите, които работят на газ, трябваше да преминат на алтернативно гориво, но това не може да стане навсякъде и затова част от колегите работят с намалени количества на газ и произвеждат по-малко продукция. Това е фатално за тях, защото ще загубят пазара си. Самото преминаване от газ на дизелово гориво ще оскъпи средно с 30 ст. хляба и така се стига до парадокса, че колкото повече произвеждат хлебарите, толкова повече губят. Смятаме, че не е редно един толкова чувствителен пазар, какъвто е хлебопроизводството, да бъде поставян в кюпа с предприятия, на които може да им бъде намалено газоподаването ей така, без да се отчитат реалностите на конкретните фирми. На срещата, която беше проведена при министъра на икономиката Петър Димитров, за да се запознае бизнеса с мерките по спиране на газа, не беше поканена нито една организация, свързана с хлебопроизводство. Бяха извикани единствено големите предприятия, свързани с металургията и химическата промишленост и ние до ден днешен не знаем нашите претенции за натрупани загуби  и пропуснати ползи по какъв начин трябва да ги отправяме и към кое министерство.