"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 999 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 17/01/2009
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

По 50 лв. на протестиращ миньор обещавал Ковачки за митинга в неделя


Скандал е избухнал между организаторите на протеста за отварянето на 3 и 4 блок на АЕЦ "Козлодуй", който трябва да се проведе в неделя, научи "Атака". Миньори от Перник сигнализираха, че им е предлагано по 50 лева, за да участват в протеста. Негов организатор е "Движение Напред", което беше създадено с благословията на президента Първанов и се ръководи от Христо Ковачки. Защо на разни наркомани, лумпени от агитки и обикновени престъпници плащат по 300 лева, а нас искат да ни използват само срещу 50? Ние втора ръка хора ли сме, попита миньор, който позвъни в редакцията.
Преди дни Ковачки се изхвърлил пред коалиционния си партньор Красимир Каракачанов, че ще напълни площада в неделя. Лидерът на ВМРО настоявал олигархът да осигури 200 000 лв. за шествието в неделя. Известният с дзифтарството си Ковачки обаче му се озъбил - как ще дам 200 000 лева, като толкова платих за гаранция. Като не си доволен, изведи твоите хора от ВМРО, допълни олигархът, разказват хора от кухнята на сдружението.

 У нас
· Един от биячите на Димитър Стоянов призна: Арестът на младежите от АТАКА не беше провокиран с нищо
· Митингът прогони евродепутатка от ГЕРБ с викове: "Бойко - вън!"

По света
· Пилот спаси по чудо Ню Йорк от нов 11 септември
· Киев и Москва организират срещи за газа, но не го пускат

Коментари
· След протестите вече не можем да живеем като нищо

Икономика
· НЗОК отпуска по-малко за лекарства, МС ще определя цените
Волен Сидеров, лидер на АТАКА: Тръгваме сред народа, защото този парламент е изчерпан
Българите не носят маски и качулки, те мразят агресията и насилието

- Г-н Сидеров, единодушно ли се прие идеята да напуснете парламента?
- Имахме заседание на цялата парламентарна група в централата на АТАКА и с единодушие се прие тази идея, която предложих на колегите: напускаме парламента и започваме срещи с хората по местата, където те живеят. Смятам, че българският народ не живее на жълтите павета, не носи маски и качулки, той мрази агресията и насилието, той обича конструктивните неща. Иска да чуе нещо конструктивно, което е градивно за неговия бъдещ живот. Затова започваме срещи с максимално голям брой хора в страната, където ще обясняваме идеите, с които отиваме на избори. Ние сме готови с предизборната си програма. Тя е приета на конгреса ни - националния ни сбор. Не знам друга партия досега да е излизала с ясна програма, в която да казва: искаме това и това. Сега тръгваме да я разясняваме на хората. Това е доста по-ефективният, по-честният начин да представиш на българите за какво се бориш, какво си отстоявал досега и да им дадеш право на избор. Това не е ново, което ще правим сега. Преди края на лятната ваканция, юни-юли, ние предложихме на опозиционните партии всички в синхрон да напуснем парламента и по този начин да предизвикаме вълна от мобилизиране на истинска гражданска активност. Те отказаха. Сега аз няма да повтарям този призив към тях, защото виждам, че имаме сериозни разминавания по фундаментални въпроси с  останалата опозиция. Така че АТАКА си е АТАКА: тръгваме с нашите идеи, с нашата последователност, хората ни очакват и мисля, че това е много по-плодотворно уплътняване на времето.