"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА
брой 462 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 31/03/2007
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Тема

Бездомни кучета заплашват с бяс София

Бесни бездомни кучета се множат и върлуват край София. Това съобщиха от Националната ветеринарно медицинска служба (НВМС). Има вирус, който крие опасност за популацията на кучета без надзор. От НВМС информират, че ще продължат с проверките, за да се предотврати безконтролно пускане на кучета. Тази службата има задължението да осъществява контрол по изпълнението на законовата разпоредба. Грижи за помиярите в София трябва да полага и общинската фирма "Екоравновесие". Това обаче не се прави, тъй като зачестяват сигналите и жалбите за нападения на глутници озлобени кучета върху граждани от кварталите "Младост -4", "Люлин", Княжево, Триадица и Дианабад.
Прави се ваксинация на всички възприемчиви на заболяването  животни в три километрова зона от мястото, където бе убита лисицата, болна от бяс, която ухапа домашно куче в Своге. Това е третият случай на бяс в райони на столицата и близо до нея, уточняват от НВМС.
Заради зачестилите случаи на пострадали столичани от ухапвания от бездомни псета се извършва масова ваксинация на всички възприемчиви към бяс животни. Псетата си хапят, програмите си текат
 Само 193 кучета в София с платен данък


У нас
· Синът на военния министър се жени, МО плаща сватбата
· „Атака“ отказа Борисов да гради втора джамия

По света
· Само АТАКА защити сърбите в Косово в Европарламента
· Нов запис с пленен моряк вбеси Лондон

Коментари
· Бедността ражда омразата
· Сливен ли ще е българският Рамщайн

Икономика
· Дефицитът ни скочи до 20 млн.лв. заради ЕС
· Столицата остана без парно и топла вода