"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА
брой 660 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 20/11/2007
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Тема

Чрез ДПС Турция завзема българския транспорт и туризъм

Транспортът е сред онези сектори на българската икономика, които Турция успя да постави под свой контрол чрез участието на ДПС във властта. Турският монопол в автобусните превози по вътрешни и международни линии е почти тотален. Според публикации от юли 2003 г. годишният оборот в сектора е около два милиарда лева. Само две от турските фирми: "Груп плюс" и "Етап адрес", държат 70% от българския пазар на междуградски превози с дестинация София.  Сред по-известните оператори, контролирани от турците, са и три фирми на фамилията на Рамадан Аталай -"Юнион Ивкони", "Юнион трейс къмпани" и "Леонардус". Турски са и "Метро туризъм" и "Негима" (собственост на бившия главен мюфтия Недим Генджев). Тук трябва да добавим и дузина логистични турски фирми като "Акт Лоджистикс" АД, в чиято дейност влизат и международни и вътрешни автобусни превози. 
Стратезите на турското икономическо нашествие в България са наясно с жизненоважната роля на логистиката и транспорта - "кръвоносната система" на всяка икономика, затова прикриват размерите на своята собственост в този сектор, като назначават във фирмите си български управители.
От няколко години "Етап Адрес" е ориентирана към придобиването на други стратегически ресурси на България, например минералните извори и териториите по водните държавни граници на България - Черно море и Дунав. Стратегическата стойност на турска собственост върху земите по Черноморието тепърва ще расте и в качеството им на зона по външната граница на Европейския съюз. Как ВАС и ВКС обслужват турското нашествие по Черноморието


У нас
· Столичният общински съвет тръгна със скандали и хаос
· Кмет от АТАКА спасява с. Рибарица

По света
· Венецуела и Иран заздравяват съюза си срещу САЩ
· Европейският съюз притеснен от изборната победа на Тачи

Коментари
· Клакьори на Анкара се гаврят с историческата ни памет

Икономика
· Майки поискаха 220 лв. от бюджета за децата си