"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА
брой 765 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 27/03/2008
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Тема

МВР се вмириса от Глъвъта

 Рибата се вмирисва от главата, а МВР от Глъвъта. Затова министърът, който носи този непрестижен прякор, трябва да си отиде. Румен Петков близо 3 години е на върха на най-голямото и най-важното министерство в държавата - това на вътрешните работи. Неговото управление на силовата структура бе белязано с поредица показни разстрели, неразкрити знакови убийства и скандали, сринали и без това ниското доверие в полицията.
Войната между силовите групировки от зората на "демокрацията" пък се разгоря с нова сила - достатъчно е да отбележим разстрелите на основателя на ВИС Георги Илиев, на трафиканта Константин Димитров-Косьо Самоковеца, на банкера с милиционерски произход Емил Кюлев и на бизнесмена Манол Велев, съпруг на министърката на спорта Весела Лечева и съветник на Георги Първанов. Потъна в архивите и зверското убийство на сестрите от Пазарджик Росица и Христина Белнейски, а виновниците за провала получиха високи постове по върховете на МВР. Опитът за атентат срещу лидера на АТАКА Волен Сидеров пък бе "превъртян" от вътрешното министерство и вместо извършителите, прокурорите тръгнаха по петите на националиста.
Скандалът, течащ в момента в силовото министерство, пък извади на показ недопустими връзки на Глъвъта с отявлени бандити, на които той като политическо лице в МВР няма никакво морално или законово право. Предвид факта, че плевенският капацитет е в основата на далаверата отпреди 15 години с източването на Пощенска банка- клон Плевен, позната като аферата "Акрам", е редно да се запитаме защо изобщо на човек като Румен Петков му е било позволено да се домогне до този толкова отговорен и важен пост като шеф на МВР. И кога най-сетне властта ще се освободи от Глъвъта и ще го прати там, където е мястото на бандитите - зад решетките. 11 поръчкови убийства остават неразкрити в Плевен
 По заповед на силовака ченгетата "респектират" със смърт
 Петков е известен и като “пикаещият във Фонтани”
 Вътрешното Министерство провали делото "Белнейски"
 Защо прекръстиха МВР на Маджо Вика Румен


У нас
· АТАКА: Посещението на Ердоган в Кърджали е незаконно
· Скандални прокурори бързат да напуснат съдебния съвет

По света
· Русия модернизира сръбските изтребители
· Арестуваха италианци циркаджии, държали българки в робство

Коментари
· Обвинен в престъпления прокурор иска 50 хиляди за "вярна служба"

Икономика
· Здравната каса уби човек в Бургас