"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА
брой 792 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 29/04/2008
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Тема

Властта убива средната класа в зародиш

Вече 34 % от нашите домакинства, т. е. 2,3 милиона българи, живеят под границата на бедността. Страната се нуждае спешно не от подмяна на едни елементи в "елита" й с други, а от концептуално нов, съвсем друг тип елит - средна класа. За да можем "Да си върнем България!".
В същото време козметичните отавки на министри и зам.-министри, последвани от замяната им с други представители на тройната коалиция, не променят порочните форми на управление у нас.
Какво може да стори Михаил Миков в МВР, щом ведомството от дълги години е под властта на октопода с пагони, създаден още от Луканов? Как да посегне той (пък и който и да било от БСП) на градената с много усилия структура във ведомството - работеща не за борба срещу, а за поддръжане на престъпността - щом партията му се издържа от нея? Какво може да стори един нов министър на здравеопазването, щом цялата здравна система е подложена на безпощадна "реформа", принудила за последните 10 години българите да намразят медицината? Редно ли е бизнесмен, зареждал армията с хляб и тоалетна хартия, сетне да оглави Министерството на отбраната? Какво значи нов вицепремиер по еврофондовете, щом още никой не знае какви точно ще бъдат неговите функции? Изходът е в смела стопанско-административна реформа


У нас
· Берлин пак се гаври с Баташкото клане
· АТАКА качва доверие, ДПС се срива

По света
· Безпрецедентен скок в цените на храните и горивата
· Австрия в шок заради баща, държал дъщеря си в плен

Коментари
· Да си върнем Първи май!

Икономика
· Фонд "Земеделие" тайно спря субсидии за фермери