"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА
брой 850 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 10/07/2008
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Тема

Секретната военна мисия "Изток" ни вкарва в прицела на руските и иранските ракети

 Създаването у нас на съвместна българо-американска тактическа военна мисия "Изток" по инициатива на Вашингтон, ни превръща в мишена за ракетите на Русия и Иран. По същество мисията "Изток" е нова българо-американска структура за оперативно-тактическо планиране и материално-техническо обезпечаване на различни бойни операции на САЩ извън територията на нашата страна.
Това е част от резултатите, постигнати вчера при височайшото посещение на американския държавен секретар Кондолиса Райс в София.
Според официалните съобщения, предназначени за лековерната и неинформирана публика, тиражирани и от някои дворцови медии, причината за визитата била награждаването на гостенката с най-високия български орден "Стара планина", първа степен - за незнайно какви заслуги на Райс около освобождаването на нашите медицински сестри от либийския затвор. Отличието в последните години девалвира твърде много като морална стойност, защото президентът Първанов щедро окичваше с него реверите на национални предатели, чужди агенти като Доган и държавници с колониално поведение спрямо България.
Церемонията по награждаването трябва да прикрие истинските цели на външната министърка Райс - да подпише договор за настаняване на системи за противоракетна отбрана у нас. Нещо, за което министър-председателят Сергей Станишев верноподанно се съгласил при неотдавнашния си воаяж във Вашингтон. Така, след дислоцирането на американските военни "съоръжения" в Граф Игнатиево, Ново село и Безмер, страната ни ще се превърне в огромна база на САЩ, от която ще бъдат нанасяни удари срещу непослушните спрямо Белия дом режими в Близкия изток. Така Вашингтон ще постави контрол върху Проливите и Каспийския регион, военната примка на НАТО около Русия ще се затегне, а държавата ни ще се превърне в мишена за ракетни удари и терористични атаки. В. "Правда": Властта в България играе двойна игра
 Вашингтон ни въвлича в подготовката за война с Иран


У нас
· Министри и заместниците им източвали САПАРД
· Борис Велчев: МО и Генщабът са виновни за Челопечене

По света
· Русия заплаши с военни действия заради ПРО на САЩ
· Швейцарските националисти забраняват с референдум минаретата

Коментари
· Станишев повтори арогантността на предшественика си Живков

Икономика
· Пускат 260 болници за СПА и бизнес центрове