"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА
брой 1192 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 9/10/2009
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Коментари

Тройната коалиция окраде и бюджета за догодина

 Голямата част от бюджета за 2010 г. е изхарчен от предишното правителство още преди правителството на ГЕРБ да дойде на власт. Няма министерство, управлявано от тройната коалиция, което да не е сключило многомилионни договори за четири-пет години напред. Така се получава парадокс, който не прави щастлив нито един политик, спечелил избори - новото правителство да изпълнява не политиката, а далаверите на старото. На практика това се очертава да прави кабинетът на ГЕРБ. Министрите от БСП, ДПС и НДСВ подписвали най-неизгодните договори, открити до момента. В тях са включвани убийствени клаузи за неустойки, ако те бъдат прекратени предсрочно. На много места са изхарчени над 100% от парите, заделени за ведомствата за тази година.
"Тройната коалиция е изгребала всички пари от държавата. Сключвали са контракти за милиони", заяви премиерът Бойко Борисов.
След всичко това най-логичният ход бе да започне проверка на "управленските" решения на всеки от бившите министри. Ще я прави и Сметната палата, и временна анкетна комисия към Народното събрание. Циганите водят до фалит държавните дружества
 Прокуратурата да погне и кукловодите за далаверата с дълга


У нас
· Принц Кирил ощетил България с 2 милиарда долара
· Софийско село излиза на протест срещу „Мапа Дженгиз“
· Гоце пусна протежето си Добрев в битката срещу Станишев

По света
· Християнството е най-популярната религия в света
· Македония освободи Спаска Митрова от затвора

Коментари
· Тройната коалиция окраде и бюджета за догодина

Икономика