"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА
брой 1280 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 28/01/2010
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Нов световен ред

Ключът към проблема с Йемен и Афганистан е земеделието

На 1 януари тази година, седмица след залавянето на нигерийския атентатор, който се опита да взриви американския самолет за Детройт на Рождество Христово, британският министър-председател Гордън Браун предложи Лондон да стане домакин на международна донорска среща, която да обсъди радикализацията на населението в Йемен. Срещата започва на 28 януари, успоредно с насрочената през ноември м.г.международна среща за Афганистан.
Предложението на "Даунинг стрийт" получи подкрепата на ЕС и САЩ. Браун покани и държавите от Персийския залив и Саудитска Арабия.
Твърди се, че атентаторът Омар Фарук Абдулмуталаб е бил свързан с терористичната група на Ал Кайда в Йемен. По нареждане на Гордън Браун системите и процедурите за сигурност на британските летища бяха затегнати още по -здраво. "И преди съм казвал, че Йемен е инкубатор и потенциално убежище на  тероризма", заяви британският премиер. И добави, че Британия ще предостави 100 милиона лири на йеменското правителство за борба с тероризма, както и помощ за йеменското разузнаване.

У нас
· АТАКА подкрепи ремонта на кабинета

По света
· Искат да обявят Спаска Митрова за невменяема
· Откриха мъртъв шефа на охраната на форума в Давос

Коментари
· Олигарски се целят в парите на държавата и ЕС

Икономика
· Завършваме 2010 на плюс
· Борят високата безработица с европари