"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА
брой 146 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 4/04/2006
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив
Ново вилно селище никне край Царево

Със строителството на ваканционно селище "Лазурно море" на къмпинг "Юг" в най-северната част на община Царево започва модернизацията на старата почивна база на "Балкантурист". Проектът е част от инвестиционната програма на черноморската община в туризма. Инициативата е на кмета на общината Петко Арнаудов. Неотдавна държавен вътрешно-финансов контрол констатира над сто нарушения при управлението на имуществото на общината от градоначалника. За тези свои деяния той беше даден на прокуратурата. До момента действия от нейна страна не са предприети.
До началото на летния сезон на къмпинга, който е само на 5 км от село Лозенец, ще бъде открит първият хотел на селището. Той ще разполага със 100 легла и 2 апартамента. Непосредствено до него в края на миналата седмица започна строителството на луксозен ресторант.
Според кмета, до началото на туристическия сезон ще приключи първият етап от изграждането на новото ваканционно селище. Инвестицията е за 6 млн. лв. от общинския бюджет. Вторият етап предвижда построяването на 14 вилни къщи, които ще бъдат завършени през 2007 г. След това ще започне и изграждането на друг голям хотелски комплекс с 600 легла. Двата хотела и еднофамилните къщи ще бъдат построени на 3 200 кв.метра площ. Пешеходен път ще свързва къмпинга с Лозенец. Туристическите оферти на ваканционното селище включват атракции като подводен риболов и курсове за водолази. Градоначалникът вече е цанил треньори, които ще обучават летовниците на морски спортове. Към новата почивна база вече имало интерес от чешки туристи. Кметът на Царево Петко Арнаудов твърди, че на обекта ще работят 100 души като приоритетно ще се ангажират местните жители.

У нас · Автобус се размаза в стълб, седем ранени
· Управляващите раздават земя на свои хора в Нова Загора

По света · Кюрди подпалиха рейс, пълен с пътници
· Извънредно положение в Чехия заради наводнението

Коментари · Доган отново плаши с косовски вариант
· Кражбата на парите за наводненията не може да се скрие

Икономика · Изпробват нов метод за лечение рака на гърдата
· Металурзи поискаха 0% данък печалба