"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА
брой 14 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 29/10/2005
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив
Стела Банкова: Продават интересите на българската нация


Наши момчета ще защитават американската кауза

На 26 октомври 2005 г. българският парламент реши да се изпращат български въоръжени сили извън територията на България. Всички политически сили с изключение на Атака гласуваха закон, с който ще се изпращат български въоръжени сили в Афганистан, Ирак, навсякъде където Америка ни посочи. Ще се изпращат български момчета, които на стотици километри от България всъщност ще защитават американските военни интереси. На практика излиза, че целият ударен флот половината от ударната авиация и над 1/3 от сухопътните войски могат да бъдат изпратени еднолично от министъра на отбраната. Тоест около 4 хил.души от въоръжените сили на България ще бъдат изпращани зад граница.
Единствено народните представители от Атака гласуваха против. Волен Сидеров призова всички народни представители да се вслушат в своето българско съзнание, в българската си съвест и да не се превръщат в марионетки на чужди интереси, в случая - на американската военна машина. Трябва да имаме суверенното право сами да взимаме решения, така както направиха нашите съседи - гърците, които не участваха в бомбардировките срещу Югославия и не изпратиха войски в Ирак. Така както направиха други наши съседи -

турците, които не разрешиха от база Инджирлик

да излитат самолети и да бомбардират Ирак. Българската конституция не допуска изпращане на въоръжени сили в чужбина. Българското правителство изпраща наши войници в Афганистан - да се сражават в пустинята и да осигуряват трафика на наркобароните. Наркобарони в момента са членове на афганистанския парламент. В деня на независимостта на България - 22 септември, Соломон Паси съобщи, че в България ще бъдат разположени няколко американски военни бази. Същият господин Соломон Паси поиска в американските военни бази в България да има ядрено оръжие. Огнян Герджиков заяви, че България ще е щастлива, ако тук има американски бази.
Проф.Венко Александров, бивш плевенски депутат от НДСВ, предложи най-напред в Плевенска област да има американски военни бази. Ще напомня, че бившият президент на България и сегашен лидер на СДС - Петър Стоянов, първи предложи на Пентагона още през 1999 г. в България да има американски военни бази. Атака е единствената политическа сила, която внесе предложение в Народното събрание България да не допуска разполагане на американски военни бази на своя територия. Защото тези бази ще засегнат националния ни суверенитет.
Ако САЩ решат да нанесат от територията на България удар по Иран, Сирия няма да искат разрешение от България, няма да ни питат. България автоматично се превръща в мишена за ответни удари. Според в."Ню Йорк таймс" в американските военни бази в Европа има около 500 бойни ядрени глави. Следователно на българска територия ще бъдат разположени част от тези ядрени бойни глави. Американската бойна техника няма да подлежи на български митнически контрол. В случай на опити за внос на контрабандни стоки и наркотици контрол над американските бойни самолети и кораби ще упражняват не българските, а спецслужбите на американската армия. Управляващи и опозиция в парламента отказват да отговорят ще се съхраняват ли ядрени оръжия на територията на България. Защо в случай на криминални деяния на американските войници спрямо тях няма да се прилага българско законодателство? На българска земя ще се прилага американско военно  законодателство. Защо допуснахме това национално унижение? Тъй като американските военни бази ще бъдат строго охранявани, България ще загуби достъп до своя територия за пръв път от новата си история.
Защо допуснахме това национално унижение? Още пагубни последствия от разполагането на американски военни бази в България, ще се предизвика

силно и трайно замърсяване

и заразяване на почвата, въздуха, водата с обеднен уран и други вредни опасни вещества. Урановите боеприпаси предизвикват ракови заболявания. Боеприпаси с обеднен уран се използваха с хиляди тонове при бомбардировките в Югославия и по западните български граници. Войниците в Ирак и Афганистан вдишват директно изпарения от обеднен уран, в т.ч. и българските момчета в Ирак и Афганистан. Заради обеднения уран през 2004 г. от рак са заболели над 140 хил.иракчани. Тенденцията е броя на заболяванията да расте с 10 хил.души годишно. Каква ще бъде съдбата на българските войници в Ирак и Афганистан? И не на последно място американците няма да плащат наем за използването на българска земя за военни бази. По-точно националните предатели, които пуснаха американски военни бази на родна земя не поискаха наем. Защо допуснахме това национално унижение? Защо например Америка плаща наем на Турция за базата Инджирлик? Докога ще позволяваме на политиците слуги на Америка да се разпореждат с българската земя като с бащиния. Най-добрият начин за защита на българските интереси е изобщо да не приемаме американски военни бази на българска земя. БСП и президентът Георги Първанов, които се обявяваха против натовските удари в Югославия, днес целуват ръка на американския президент Буш.
Днес всички политически сили в българския парламент, с изключение на Атака, се превърнаха в слуги на американските военни интереси. Българските политици предадоха и продадоха интересите на българската нация. В същото време днес българите са поставени пред избора да се греят на дърва, да се лишават от ток и парно и за съжаление, да си светят със свещи. Това става в България, в 21-и век, по време на пагубното за българите управление на БСП, НДСВ и ДПС. Знаят ли Станишев, Кобурготски и Доган как живее днес българската нация?

У нас · Енергийната комисия защитава енергийната мафия
· Стела Банкова: Продават интересите на българската нация
· Проверки след убийството, няма арестувани босове

По света · Иранският президент държи на думите си срещу Тел Авив
· Лавров: Докладът за подкупите от Саддам е фалшификат

Коментари · Здравствуйте, наша Татяна!

Икономика · Половин милиард по-малко за здраве догодина