"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА
брой 38 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 25/11/2005
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив
Англия и САЩ - родители на световния наркобизнес


В Лондон е имало три правителствени и парламентарни разследвания срещу “Краун Ейджънтс”

Волен Сидеров

В миналия брой ви разказахме за ролята на мафиотските босове като Ал Капоне, Бъгси Сийгъл, Лъки Лучано и др. в политическия живот на Америка.  За масоните, стоящи на най-високите постове във властта.За най-богатия човек в Америка през 1800 година - Джон Джейкъб Астор не може да се каже, че е изписан на някоя банкнота, но го има като марка на верига хотели, както и върху цигарени кутии. Американците ценят високо престъпниците си. Астор прави пари първо от търговия с кожи като лъже мащабно индианците и ги ограбва. В един момент Източноиндийската компания го допуска до търговията с опиум, която е незаконна за Китай. "Американска кожена компания" на Джон Астор става от този момент само фиктивно кожена и практически опиумна. Само от един курс между Турция и Китай Астор пласира 10 тона опиум. Астор излиза с огромни печалби от престъпния наркотрафик. През 1800 г. той има 250 000 долара при средни доходи на американското семейство от 750 долара годишно.
Иначе Джон Астор е син на немски месар, но с идването си в Америка влиза в холандската масонска ложа и оттам достъпът му до скъпоценния бизнес с опиум е открит. Не всеки е можел да го върши.
Един друг виден американски първенец също е преплетен с опиумната хай-мафия. Неговият лик стои върху 50 доларовата банкнота и той се казва Юлисис Грант. Той се жени за Джулия Дент, чието семейство е една от английските фамилии, които движат търговията с рога през първите десетилетия на ХIХ век. Дори пострадва търговски от една конфискация на китайския император Лин Цзе-Хсу, който конфискува 1700 сандъка от забранения за внасяне в Китай опиум от семейната фирма на тъста на Грант - "Дент и компания".
Но понеже заговорихме за бащите - основатели на Америка, ще бъде неучтиво да прескочим такава видна фамилия като Рузвелт, дала цели двама президенти на САЩ - Теодор Рузвелт и Франклин Делано Рузвелт.
Фамилията Рузвелт е
свързана с бандити
Нека да ги представим накратко.
Коренът на американските Рузвелт е Клаес Мартензен ван Роозвелт, който пристига от Холандия през 40-те години на ХVII век. Неговият син Никълъс също като Астор започва с бизнес с кожи. Двамата сина на Никълъс са двата клона, от които се появяват двамата бъдещи президенти. Чрез масонски връзки и бракове тези предци влизат в банкерските среди на такива мащабни измамници и обирджии като Дж. П. Морган и Вандербилт. А това им давало писта към голямата политическа игра.
Да си роднина на Вандербилт било голяма атестация.
Впрочем, ето какво пише за самия т.нар. "комодор" Корнелиус Вандербилт един от американските изследователи на елита Густав Майерс в книгата си "История на американските милиардери": "Първите милиони на Вандербилт били получени от него предимно в резултат на измама, шантаж и кражби". За бандитския морал на Вандербилт говори историята на неговия "бизнес". По време на Гражданската война правителството имало нужда от кораби. Вандербилт събрал стари, неставащи за нищо корита, позакърпил ги и след съответния рушвет "получил" поръчката да снабди родната флота с "нови кораби". Боклуците, които продал на собствената си държава, потъвали още при отплаването си, но измамникът Вандербилт си бил прибрал парите за тях.
Нюйоркската централна железница била купена от Вандербилт след серия от повреди на платени от него бандити, които разглобявали релсите и предизвикали поредица от катастрофи с жертви. Накрая железницата, която дълго не искала да се продава на Вандербилт, клекнала.
Роби и опиум - това е стоката, с която забогатяват строителите на Америка. Който ви ги представя като някакви съвестни и честни християни, избягали от ретроградните порядки на Стария континент, просто ви разказва приказки за деца от  предучилищна възраст.
Но откъде идва този последователен интерес към опиума?
Как Англия зариби
Китай и Европа с дрога
Днес можем да чуем от новинарските емисии как героичните органи на българската полиция са разкрили нови пратки хероин, пренасяни през нашата страна. Чуваме и снизходителните препоръки от страна на американски или английски дипломати и спецслужби, с които те хвалят България в борбата и с наркотрафика, но и дружески добавят: "Още работа трябва!" Финансовият министър в кабинета на Сакскобургготски Милен Велчев дори наруши законите и даде на концесия българските митници на няколко бивши английски ченгета от фирмата "Краун Ейджънтс". От българската хазна бяха отделени месечни заплати по 20 000 долара на англичанин в момент, в който средната заплата на българина е 120 долара. По-велика клоунада от това не може да има. За фирмата "Краун Ейджънтс" - "Агентите на короната" можем да прочетем много интересна статия на Дийн Андромидас в "Икзекютив интелинджънтс ривю" от август 1997 г. Там за тази фирма пише, че е "създадена през 1883 г. като колониален инструмент за ограбване на колониите".
Според автора "Краун Ейджънтс" сега обслужва сфери като: оръжие, офшорно банкиране, граничен контрол, както и "административно обслужване на криминални картели от световен мащаб".
В Англия е имало три правителствени и парламентарни разследвания срещу "Краун Ейджънтс". Българският кабинет обаче хвърля 8 милиона и 132 хиляди английски лири за 3 години за заплати на тези съмнителни англичани, които поемат българските митници на концесия.
Всъщност това е стара колониална практика на англичаните и фактът, че днес я виждаме в България, означава само, че страната ни се третира като колония от Англия.
Само че сега сме 2004 година, а тази колониална практика на Англия датира от векове. Британската Източно-индийска компания е създадена през 1600 г. при кралица Елизабет I. През 1609 патентът на Компанията е подновен за неограничено време. Тя има монопола да търгува с Индиите. През 1651 г. Англия вече е добила самочувствието да разгони всички конкуренти за бизнес с колониите. Тя приема т.нар. Навигационен акт, който забранява на други държави да търгуват с източните колонии. Както виждаме на папагалите, повтарящи баснята за английската ливада на демокрацията, ще им се наложи да коригират идиличните си представи. Нищо демократично няма в това да налагаш със сила кой да купува от теб. Според Адам Смит монополът на британските кораби да търгуват с колониите ставал чрез "абсолютни забрани" и "обременителни мита". Според Cambrige Economic History of Europe целта на Англия била да "придобие стратегическо могъщество и икономическо богатство, благодарение на корабите и колониалния монопол". Нахлуването на британците в Далечния Изток и двете Америки било съпроводено с изключителна
жестокост и масови избивания,
пишат някои изследователи на този период като Джефри Паркър и Джеймс Трейси. Според Трейси до идването на англичаните Изтокът е имал друга философия за пазар - отворен и свободен за всеки, който идва с мир. Британците донесли война и насилие. Те налагали със сила да купуваш стоките им на изгодната за тях цена и вземали нужните им източни стоки също на изгодна за тях цена. Най-мръсното в дейността на английските търговци, оторизирани от короната, било насилственото утвърждаване на продажбата на големи количества опиум в Китай и някои други азиатски страни. От опиума печалбите били фантастични - по неколкостотин процента. Впрочем и днес от наркотици се печели в мащаби от 400-500 % нагоре.
Това, което измислили англичаните, днес се нарича триъгълна схема. Какво е представлявала триъгълната схема на Англия в Далечния Изток. Първо - окупиране на Афганистан, Индия и част от Китай. След това принуждаване на селяните в Афганистан и Индия да сеят мак. След което макът била обиран от същите роби, обработен като опиум и натоварен за Китай. В Китай този опиум се продава на населението масово с огромна надценка и се реализира печалба от типа на 500 или 1000 %.
За да заработи обаче добре схемата, са нужни някои подробности. На пример Китай да няма нищо против да му зарибяваш населението с опиум и да го дрогираш масово. Китайският император естествено бил против. Какво следва, според вас? Извинение от страна англичаните - ще кажете, подлъгвайки се по образите на джентълмени от холивудското кино. Нищо подобно!
Англичаните постъпват като долнопробни улични гангстери-рекетьори. Те започват война с Китай, за да му наложат насила да приеме пратките с опиум. "Образецът на цивилизация", "високоразвитата" Англия, която се дава за пример на западна демокрация, се саморазобличава с този дирижиран от короната в Лондон трафик на наркотик като държава-бандит и наркотрафикант. Каквато тя всъщност е била през целия период на натрупване на капитали.
Интересна дипломатичност проявяват енциклопедиите днес, когато отворите страниците им на годините 1839-1858 г. за Централна, Южна и Източна Азия. Там пише с по два реда, че са се водили "опиумни войни".
Избягва се по-задълбочено тълкуване на тези войни. Те не се обясняват. А не се обясняват, защото обяснението е много нелицеприятно за Англия. Защото трябва просто да се каже, че Англия, в комбина със САЩ, са родители на световния наркобизнес. При това - на най-високо държавно ниво.
През 1839 г. британските войски се бият срещу афганистанците. Афганистан е нужен на Англия като маково поле. Като
територия за
отглеждане на опиум
Над 15 000-на британска войска, водена от Джон Кийн, нахлува в Афганистан от Индия и превзема Газни и Кабул. На власт е поставен марионетния Шах Шаджа. В Кабул остава британски гарнизон. През същата година започва и първата опиумна война между Англия и Китай. Китайците се опитват да спрат покровителстваната от англичаните търговия с опиум в Кантон. Британските военноморски сили разбиват китайския флот. На следващата година опиумната война продължава. Английският флот разбива още една китайска флотилия и извършва десант. Британците овладяват укрепленията Богю на Перлената река, както и самия Кантон, след това - Амой и Нинсян. През 1842 г. англичаните овладяват Шанхай и Чжънзцян. Според Нанкинския договор Великобритания овладява Хонконг, получава 20 милиона долара обезщетение (за това, че е агресор!) и налага ултиматум Китай да отвори т.нар. "договорни пристанища" в Кантон, Амой, Фучжоу, Нинбо и Шанхай. Това гарантира вноса на опиум от английските и американските кораби в Китай.
Ако след тези факти някой настоява да оприличава английската "демокрация" с триста годишна ливада, той трябва задължително да уточни, че ливадата е напоявана не с вода, а със страшно много кръв и наркотици.

У нас · 13 от биячите в Габра - криминално проявени
· Министри ще се пазарят за III и IV блок на АЕЦ “Козлодуй”

По света · 9 милиона европейци са пробвали кокаин
· Кадафи предложи размяна на сестрите с осъден либиец

Коментари · Социална или социалистическа – изборът е ваш

Икономика · Фермери: Държавата да намали таксите върху пшениците