"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА
брой 301 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 28/09/2006
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив
Депутатите приеха “на тъмно” декларация за ЕС


АТАКА няма да стане параван за това управление

Депутатите приеха вчера декларация по повод доклада от 26 септември на Еврокомисията, според който България ще се присъедини към ЕС на 1 януари 2007 г. В еуфорията си мнозинството избърза да гласува декларацията, преди текстът да бъде одобрен. Документът беше гласуван със 154 гласа "за" и 4 "против" от ПГ на АТАКА.  
"Никъде, където обикаляме по села и градове, не виждаме бурно народно веселие. Явно хората разделят казионната пропаганда от реалния живот", заяви пред "Атака" лидерът на националистите Волен Сидеров. АТАКА не може да стане параван за това управление, тъй като тогава ще бъдем съучастници на хора, които трябва да отговарят за кражби и мафиотизиране на политиката, подчерта лидерът на националистите. Той отново заяви, че най-добрият вариант е нов държавен глава и нов кабинет.
"Депесарските структури точат зъби за еврофондовете, а реално средствата няма да стигнат до земеделския производител. Затова трябва да бъдат отстранени от властта", категоричен бе Сидеров.
Докладът на Еврокомисията още не е преведен, а ние бързаме да приемаме декларация, заяви от парламентарната трибуна зам.-шефът на ПГ на АТАКА Павел Шопов. Той подчерта че декларацията е била приета на тъмно, за да се гласува документ, който нищо не казва. Това не са фанфари, а дудуци", заяви Шопов.
В изказванията си лидерите на групите на управляващата тройна коалиция - Михаил Миков, Анелия Мингова и заместникът на Доган Лютви Местан, се надпреварваха да се хвалят с голямото постижение.  
Синият лидер Петър Стоянов пък заяви, че СДС първи очертали "историческите жалони за атлантическото бъдеще".
България се връща, а не отива в Европа, заяви лидерът на ДСБ Иван Костов. Той допълни, че членството ни не е пълноправно, защото най-бeдният народ в ЕС ще трябва през първата година да плати повече, отколкото ще получи.
Външният министър Ивайло Калфин заяви в отговор, че "не влизаме с различен статут в ЕС". Според Калфин, България е отговорила на повече изисквания от 2004 г., когато беше последната вълна на присъединяване и няма да плаща повече пари, отколкото е получила.
България е първата национална държава и трябваше да пренесем това достойнство при приемането ни в ЕС, заяви от името на ПГ на АТАКА Павел Шопов. Той подчерта, че всички преговори са водени от "няколко колониални администрации". "България се приема в ЕС не поради заслугите на тези правителства, а въпреки тях и техните усилия", подчерта зам.-шефът на групата на АТАКА. Той е категоричен, че страната ни се приема в ЕС, защото го налага геостратегически интерес.
Приемането на България обаче става при много лоши условия - с цената на затварянето на блоковете на АЕЦ "Козлодуй", което можеше и да не стане, ако преговорите бяха водени достойно, с цената на лоши финансови условия", заяви още Шопов. Той подчерта, че с изключение на политическия елит, в следващите години българите ще бъдат по-бедни.
"Атака не е против влизането на България в ЕС, а за влизането в съюза по един достоен начин, с гордо вдигната глава, а не като бедните роднини, които в момента са в най-тежкото положение от всички страни в Европейския съюз", заяви още Шопов. Той бе категоричен, че АТАКА ще се бори за спасяването на блоковете на "Козлодуй", което е възможно. "Ние ще бъдем по-различната политическа сила от всички останали в България, която има друга интерпретация по всички тези въпроси", завърши Шопов.

У нас · Близнаков праща “Дръзки” в Ливан
· Депутатите приеха “на тъмно” декларация за ЕС

По света · Льо Пен обеща нулева имиграция във Франция
· Унгарският премиер се извини публично

Коментари · България - третият свят на Европейския съюз

Икономика