"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА
брой 354 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 27/11/2006
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив
Раздори в БСП заради формация на Гоце


Левите канят Първанов на “неутрална територия”, присъствието на президента под въпрос

БСП ще обсъди на разширено заседание на Висшия съвет на партията резултатите от президентските избори. Форумът няма да се проведе на "Позитано" 20, а на "неутрална територия" в НДК и се очаква на него да присъства Георги Първанов. Присъствието на президента обаче е под въпрос. "Не знам дали президентът ще дойде", лаконичен бе зам.-шефът на соцпартията Ивелин Николов.   
Източници от "Позитано" признаха, че след създаването на новото сдружение "Национален граждански съюз" на икономическия съветник на държавния глава Димитър Иванов, отношенията между Първанов и партията не са особено топли. Въпреки че Иванов твърди, че няма да прави партия, сдружението има амбицията да участва на изборите за евродепутати. Червените са убедени, че целта на Гоце е да държи в напрежение премиера Станишев с кабинет в сянка, а съветникът му нарочно избягва да използва думата партия.
Социалистите все пак се надявали, че Първанов няма да иска да настрои БСП срещу себе си, защото това би имало негативни последици за него.

 

У нас · Прокуратурата подхваща случая “Хасан Хасан”
· ИВАЙЛО Калфин: Няма как да не затворим блокове 3 и 4 на АЕЦ

По света · Словенско село на бунт срещу циганска фамилия
· Самолети на ЦРУ кацали тайно шест пъти в Полша

Коментари · “Нова Европа” се отдръпва от Вашингтон

Икономика · Глад за офиси в столицата