"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА
брой 409 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 30/01/2007
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив
Самозванци очернят АТАКА

Политическите партии СПС "Защита", БНПП, НДСО и "Нова зора" заявяват, че не споделят "ултрадясната ксенофобска политика на партия АТАКА, нито контактите й с лица като Вадим Тудор, който заявява териториални претенции спрямо България". Това е записано в декларация на въпросните организации, претендиращи за основатели, във връзка с разпространена от МВР информация за задържани лица, автори на нацистка и расистка пропаганда. Според самозванците, доверието към Волен Сидеров било снето от "мандатоносителите" през септември 2005 г. и от тогава той нямал правомощия да представлява коалицията.
Формациите се самообявяват като "основатели на коалиция АТАКА".
Хората, които сега плюят АТАКА, бяха във Виена през ноември 2005 г. на срещата, организирана от Австрийската партия на свободата, коментира опита за клевета лидерът на националистите Волен Сидеров. Той подчерта, че тогава независимият в момента депутат Йордан  Величков от "Защита" и Минчо Минчев от "Нова Зора", не са казали и дума срещу Велика Румъния с лидер Вадим Тудор, която също бе на масата за преговори. "В програмата на румънските националисти няма искане за присъединяване на части от България", категоричен беше Волен Сидеров.
Свидетели сме на долнопробно лицемерие и поредното очерняне на АТАКА, заяви лидерът на националистите. "Целта на тази акция е, т.нар. участници в коалицията да вземат парите от държавната субсидия, която се полага на АТАКА. Нещо повече, претендентите са представили документ с невярно съдържание в стремежа си към парите", подчерта Сидеров. Той допълни, че затова в момента субсидията е спряна и АТАКА не може да получи полагащите й се средства. Поредната акция срещу АТАКА е в навечерието на изборите за евродепутати, категоричен бе лидерът на националистите. Той допълни, че инициаторите на тази акция действат под чужд диктат. "Те обаче няма да спрат националистите в предстоящия местен вот", заяви Сидеров. Лидерът на партията поясни още, че нито "Нова Зора", нито "Защита" имат принос за изборните резултати на АТАКА.
Волен Сидеров определи като напълно несъстоятелни и твърденията, че членове на АТАКА са създавали нацистки сайт. "Вече се разбра, че този сайт е направен преди три години, когато АТАКА не съществуваше. Авторите му не са членове на партията", уточни още лидерът на националистите. Измисленият скандал е поредната поръчка за дискредитиране, осъществена от МВР, коментира още Сидеров.
Не съм чел тази информация, отказвам да коментирам глупости, лаконичен бе депутатът от АТАКА и зам.-председател на  партия "Нова зора" проф. Станислав Станилов.

У нас · Разследват вишите съдии за корупция с коли
· Самозванци очернят АТАКА

По света · 75% от европейците не ни искат в Евросъюза
· Кадафи подарява куфари със злато на африканските лидери

Коментари · Влизането ни в ЕС вече е факт, какво правим от тук нататък
· Емел Етем ще вкарва Турция в Европа

Икономика · Италиански бос се гаври с труда на сливенски шивачи