"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА
брой 451 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 20/03/2007
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив
Пашата брани съдружника си Бойко Борисов в съда


Двамата в обща фирма, правила цигари менте

Румен Николов - Пашата вчера яростно защити бившия си съдружник - лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. Според Пашата честото му появяване в съда не било заради престъпления, а целяло да злепостави кмета на София. Вчера Николов, който е един от основателите на силовата групировка СИК, даде показания в съда по делото за убийството на бай Миле. Пашата публично даде рамо на неформалния лидер на ГЕРБ по повод американския доклад, обвързващ Бойко Борисов с престъпни структури. Според боса на СИК статията в "Конгрешънъл куотърли" била напудрена в България и след това изпратена в САЩ, за да й се придаде по-голяма сериозност, а всъщност била пълна измислица. Нищо от обвиненията не било вярно, освен че Бойко Борисов и Румен Николов имали общи фирми, но по линия на Федерацията по карате. Според Пашата, те са останали само на хартия, без стопанска дейност.
Той обаче забрави да уточни, че заедно с Бойко Борисов са били съдружници в "Интербулпред" АД с уставен капитал 1 милион лева. В съвета на директорите са били още Евстати Гюров и Чавдар Чернев- двете ексченгета, които ще строят скандалния небостъргач на алея "Яворов" в столицата, както и Димо Кръстинов и Владимир Петев. В друга фирма- "Тео Интернационал" АД-Бургас, до лятото на 1996 г. Бойко Борисов е член на Съвета на директорите заедно с Пашата. Впоследствие те са заменени от Иво Каменов Георгиев и Недялко Кирезиев. В периода 1994-1997 "Тео интернационал" е уличена в производство на фалшиви цигари "Марлборо" и "Мелник" във фабриката й в Крайморие. Борисов се оттегля от нея на 24.06.1996 г., след скандала и бягството на третия собственик - Емил Райков. Аферата е разкрита още на 25.03.1995 г., но тогава делото било потулено и фабриката продължила да прави ментета още 2 години. Според запознати Борисов и Пашата изобщо не са разпитвани за далаверата, защото техен доверен информатор от I РПУ-Бургас ги е предупреждавал за предстоящите проверки. По това време шеф на РПУ-то е Георги Пенев - пенсиониран от Бойко Борисов с почести и назначен през ноември 2001 г. за регионален директор на охранителната му фирма "Ипон".
Трябва да се зададе въпросът защо Румен Николов, счита, че неговата персона компрометира Бойко Борисов. Така ген. Атанас Атанасов от ДСБ коментира изявлението на Пашата. Според него случаят с взривения джип преди години на Цветелина Бориславова - жената, с която живее Борисов, е показателен за средите, с които има връзки столичния кмет. Това са прийоми за разчистване на сметки, характерни за престъпните среди. Интересно е дали този случай е разказан в доклада, коментира още ген. Атанасов. Препитайте целия ъндърграунд, защото те може да ви кажат повече неща, така пък коментира изказването на Пашата Татяна Дончева от БСП.

У нас · Четвърта джамия в Кърджали вместо училище
· Лекари заплашват изобличителя на Пернишки
· Евростат: България с най-висока инфлация в ЕС

По света · 44% от европейците живеят по-зле в ЕС
· US-издание: Готви се сделка по СПИН-процеса в Либия

Коментари · Плановете на Кунева водят до по-голяма бюрокрация и скок на цените

Икономика