"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА
брой 1370 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 17/05/2010
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив
„Атака“ отказа Борисов да гради втора джамия

След публикация във вестник "Атака", че кметът на София е разрешил строеж на втора джамия в столицата, Бойко Борисов отказа да даде общински терен на Главното мюфтийство. В писмо до вестника столичният кмет призна, че в Столична община наистина има писмо от главния мюфтия на мюсюлманите в България Мустафа Алиш Хаджи с молба да им бъде предоставено място за изграждане на втора джамия на територията на общината. След направена проверка от главния архитект на София Петър Диков било установено, че общината не разполага с терен с подходящи размери и местоположение, които да предложи на мюфтийството, твърди Бойко Борисов. Този отговор вече бил изпратен от архитект Диков до Мустафа Хаджи. Тъй като такъв терен не може да бъде осигурен, столичният кмет не е запознал общинските съветници от Постоянната комисия по образование, наука, култура и вероизповедания, пише в писмото си Бойко Борисов.
Както "Атака" писа, главният мюфтия е поискал терен за втора джамия, уж защото в столицата  имало 30 000 поклонници на Аллах. Съществуващата в момента "Баня башъ" имала капацитет едва за 500 вярващи. Според експерти обаче няма актуално вписване в Софийски районен мюфтия в Регистъра на местните поделения на Столична община по Закона за вероизповеданията и затова искането е нелегитимно.
И занапред АТАКА категорично няма да допусне строителството на втора джамия в София, заяви лидерът на партията Волен Сидеров. Готови сме да организираме протести и дори жива верига срещу подобно безобразие, допълни националистът. В столицата няма толкова много мюсюлмани, за да се налага даването на общински терен за строеж на втори молитвен дом, категоричен беше Сидеров.
Според него, с разрешаването на масово строителство на мюсюлмански храмове, управляващите застрашават националната сигурност на държавата и подкопават устоите на православната църква.

У нас · МВР удари сводниците на Трактора и Октопода
· Семейство дерибейства в енергийна фирма в Монтана
· Депутатът Явор Нотев: Специализираният съд ще отпуши системата

По света · Европейската икономика е в най-тежката си криза

Коментари · Тънкият лед на антисемитизма, порока и дипломацията

Икономика