"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА
брой 462 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 31/03/2007
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив
Сливен ли ще е българският Рамщайн

Родните политици и военни яростно се натискат да превърнат Сливен в българския Рамщайн. Това става ясно от привилегиите за американски пилоти в небето ни, които са били дадени по време на учението "Тракийска пролет". Американските летци харесали България, защото тук нямало германските ограничения за полети.
Малцина знаят, че Рамщайн не е само метъл група, а градче в Германия, близо до Саарбрюкен. Там е най-голямата военновъздушна база на САЩ в Европа. Съществува от 1953 година и в нея са били разполагани елитни американски ескадрили. Рамщайн обаче се прочува на 28 август 1988 година. Тогава три италиански изтребителя се разбиват при демонстрационен полет пред публика. Около 40 очевидци загинали в първите минути и още няколкостотин били ранени. В следващите два месеца черната статистика показвала 69 жертви от зрелищния пилотаж на малка височина.
Подобни експерименти си позволяват US-пилотите днес край Сливен. Двама от тях бяха понабити, но това не е цената на риска, на който са подложени сливналии. Затова МО и Генщабът трябва да поставят на гостите си ясни ограничения. Иначе ще броим трупове, както са правили в Рамщайн. 

У нас · Синът на военния министър се жени, МО плаща сватбата
· „Атака“ отказа Борисов да гради втора джамия

По света · Само АТАКА защити сърбите в Косово в Европарламента
· Нов запис с пленен моряк вбеси Лондон

Коментари · Бедността ражда омразата
· Сливен ли ще е българският Рамщайн

Икономика · Дефицитът ни скочи до 20 млн.лв. заради ЕС
· Столицата остана без парно и топла вода