"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА
брой 477 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 19/04/2007
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив
Георги Замфиров, областен координатор в Ямбол: На АТАКА се гледа с респект, ДПС залага на изборен туризъм


ДПС показаха дори на преговорите за секционните комисии, че са продукт и сателит на БСП. Те са създадени, за да може по-удобно д

Аделина Делийска

Георги Замфиров е роден на 16 октомври 1969 г. в Ямбол. Завършил е средното си образование в родния си град, а по-късно и правна специалност в Бургаския свободен университет. Има собствен частен бизнес в сферата на търговията и услугите.

- Г-н Замфиров, какво е новото в предизборната обстановка при вас, съставени ли са вече всички избирателни комисии?
- Във всички избирателни комисии в община Болярово, Стралджа, Елхово, Тунджа имаме членове. На преговорите стана ясно, че АТАКА се приема като първа политическа сила и към нас се отнасят с необходимото уважение. В област Ямбол АТАКА вече е фактор, с който се съобразяват всички. Въпреки това се наложи да напуснем преговорите за СИК в града, защото на практика тройната коалиция показа демонстративно властта си чрез сила. Представителите на трите партии от управляващата коалиция не зачетоха доказаните резултати на последните избори, които са в полза на националистите. Примера ни последваха и делегатите от всички други опозиционни партии и напуснаха преговорите след нас.
- Какви бяха заявените мотиви за това?
- Нашият основен мотив при напускането беше, че преговарящите в лицето на БСП искаха да се вземат предвид 5,3% за нас, каквито са в момента нашите резултати. Но аз, като човек с юридическо образование, казах на преговарящите, че законодателят, ако е искал да вземе предвид моментното съотношение на процентите, е щял да го отбележи в закона. А това не е отбелязано. За АТАКА са гласували 8,93% на президентските избори и ние знаем, че това е процентът, който трябва да се гледа при съставянето на СИК. Ето как хората от тройната коалиция демонстрират своя страх от нас и по места в държавата, не само в парламента и МС. Вотът на народа на едни избори не може и не бива да се променя. Затова АТАКА трябва да има във всяка секция по един човек. По този начин може да се спре манипулацията, която винаги се върши от страна на тройната коалиция по време на избори.
- Има ли политическа толерантност между представителите на партиите при вас?
- На АТАКА се гледа със страх и затова не можем да кажем, че има толерантност към нас. Но ние искаме само да защитим интересите на хората. Затова се борим да имаме тази висока трибуна на Европейския парламент, за да може всички болки на хората да стигнат и до там, да бъдат чути проблемите им.
- Коя политическа сила диктува предизборния парад в Ямболско?
- Властта е в ръцете на местните представители на БСП, ДПС и НДСВ. За мен и за повечето ми съграждани обаче, АТАКА е първа политическа сила. Защото изразява надеждите на хората. Единствено ние, националистите, се застъпваме за техните интереси по всякакъв начин.
- Две години след създаването на партията, какви са настроенията сред редовите данъкоплатци към нея?
- Приемат ни с доверие. В Ямбол се работи за оправдаване доверието на хората. Имаме щаб и клуб в които се срещаме с гражданите, приемаме всички техни жалби. Даваме гласност на техните оплаквания и вземаме отношения по тях, за да разрешим проблемите им. Най-важното е, че ние вече показахме на гражданите на Ямбол, че сме готови за управление на държавата. Вече започнахме обиколки в селищата на цялата област, за да запознаем хората с нашите идеи и да напишем добра и разумна програма за местните избори. С едни гърди сме напред вече. Смятаме, че всяка една политическа партия трябва да е готова за местните избори с програмата си за управление на града.
- Какви са вашите прогнози за изборните резултати в района?
- Ние смятаме, че ще подобрим резултата на националистите от президентските избори, защото еуфорията и положителните нагласи към нас в областта стават все повече. Вече имаме клубове в много села - Гранитово, Кокорево, и т.н. Бяха изградени също така клубове във всички общински градове - Стралджа, Елхово, Болярово. Нямаме среща, на която да са дошли по-малко от 100 човека, и то в малките населени места. От което заключаваме, че резултатът ще бъде много добър. Искам да подчертая и да се похваля, че на Националния ни празник 3 март на митинга ние показахме нагледно нашите действия, като организирахме и в столицата дойдоха над 1000 човека от Ямбол. Това показва оптимистичните резултати за АТАКА и нейното развитие в положителен аспект. По всичко личи, че изборите за ЕП ще бъдат с малко по-ниска активност, но това не зависи само от нас. Предполагам, че отново ще има изборен туризъм от страна на изселниците в южната ни съседка. ДПС показаха дори на преговорите за секционните комисии, че са продукт и сателит на БСП. Те са създадени, за да може по-удобно да се управлява държавата с тяхна помощ. Българите в Ямболско са притеснени, че може от Турция да има наплив за гласуване. Но ние ще бъдем по местата си и няма да позволим "вот с чужди карти", ще се опитаме всячески да предотвратим предизборния туризъм.

У нас · Наркоинвазия в София, МВР лови само дребните риби
· Само националната държава може да спаси народите
· Прокуратурата призна за корупция в нейните редици

По света · Южна Корея в паника след масовото убийство във Вирджиния
· Ричард Ран: Световната банка пречеше на България

Коментари · Управляващите превърнаха политическия живот у нас в театър на абсурда

Икономика · Масларова изхвърля децата от приютите
· Е.on дръпна шалтера на 12 000 абонати