"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА
брой 477 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 19/04/2007
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив
Южна Корея в паника след масовото убийство във Вирджиния

Южнокорейският президент Но Му Хен свика спешно заседание на правителството заради масовото убийство във Вирджиния, извършено от южнокорейски студент, предаде Ройтерс. Сеул има сериозни опасения от расови размирици или насилие срещу корейци след убийствата в САЩ, където южнокорейците са 15 на сто от чуждестранните студенти. Държавният глава отново изрази неописуемия си шок от трагедията. Той е изпратил в писма съболезнованията си към близките на жертвите, уточни говорителят му О Йоун-джин.
Убиецът Чхо Сюн-ху, на 23 години, е бил студент в катедрата по английска филология. Той имал американска "зелена карта" и от 2 години живеел в САЩ, но не дружал с никого и едва прикривал гнева си срещу света. Той рядко разговарял със съквартиранта си в университетското общежитие, а преподавателите му били толкова обезпокоени от някои негови бележки, в които жестоко осъждал моралния упадък сред колегите си и привилегированото положение на богатите студенти, че обсъдили поведението му на съвет. Родителите на студента заявиха, че са ипотекирали цялото си имущество, за да подсигурят обучението на сина си в университет в САЩ. Синът ми учи в университета три години, заяви неговият баща, който е пенсиониран военен офицер. "Искахме от него само да се справя с учението", допълни той. От своя страна доведената майка на Чо Сюн-ху призова всички родители да говорят всеки ден със своите деца относно проблемите, които ги тревожат. Тя разказва, че в последния разговор, която е провела със сина си по телефона, той я питал за последните новини от политическата обстановка в Индонезия.
Президентът на САЩ Джордж Буш обяви траур в САЩ заради жертвите в Вирджинския технологичен университет, съобщи ИТАР-ТАСС, като се позова на говорителката на Белия дом Дана Перино. Във всички държавни учреждения в САЩ националните знамена бяха спуснати. Президентът и съпругата му посетиха мястото на трагедията и участваха в траурна церемония. В обръщение към нацията Буш заяви, че "Америка е шокирана от случилото се и скърби за загиналите". Той увери сънародниците си, че американската администрация ще направи всичко необходимо за пълното разследване на трагедията във Вирджиния.

У нас · Наркоинвазия в София, МВР лови само дребните риби
· Само националната държава може да спаси народите
· Прокуратурата призна за корупция в нейните редици

По света · Южна Корея в паника след масовото убийство във Вирджиния
· Ричард Ран: Световната банка пречеше на България

Коментари · Управляващите превърнаха политическия живот у нас в театър на абсурда

Икономика · Масларова изхвърля децата от приютите
· Е.on дръпна шалтера на 12 000 абонати