"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА
брой 477 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 19/04/2007
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив
Само националната държава може да спаси народите


Ние не търсим отделяне от ЕС, а само смяна на посоката

Жан-Мари Льо Пен

(Продължение от миналия брой)

 Европейските нации започват да си дават сметка за политическите маневри и размера на евротрагедията. Подобно на рак-пустинник, загубил черупката си, лишени от своите граници и власти, защитавали ги досега, без при това да ползват предимствата на европейската държава, която би трябвало да ги замести, народите се оказаха голи и беззащитни в свръхкапитализираната джунгла, изложени на бедствията на финансовите спекулации, водещи до лесно предвидими последствия: спад на социалното, здравното, образователно и цивилизационно ниво. Ако френският народ не се събуди, утре има опасност вместо да пеем химни за нашите победи,

да се наложи да пеем реквием за покойната ни нация

Нашите правителства психологически вече ни подготвят за това: те отказаха да честват победата ни при Аустерлиц, но за сметка на това отбелязаха подобаващо поражението при Трафалгар.
Ето, уви, жестоката днешна истина: ние сме народ, който не само е изгубил суверенитета си, но е лишен от свобода и самото му съществувание е застрашено. Това трябва постоянно да се повтаря.
Щом Европа е заплаха за нас, то нацията е нашето спасение.
Единствено националната държава и само тя може да спаси народите, качени на пияния кораб на глобализацията.
Националната държава е тази, която ще може да наложи правила, тя ще е тази, която ще каже "не" на валутния, социалния и законов дъмпинг, провеждан от страните с ниско заплащане. Тя е тази, която ще каже "не" на вещерите, забъркващи бульона на генетично обработените храни, на всички безумни проекти на транснационални концерни, искащи да си присвоят живата природа.
Едно е сигурно: националните държави постигат собствения си прогрес посредством труда на своите национални производители, а не с помощта на повече или по-малко неадекватни международни институции.
Отсега тържествено обещавам, че ако бъда избран, ще добавя във френската конституция член, разпореждащ всяка промяна в европейските договорености да бъде обект на задължително допитване до френския народ посредством референдум.
Невъзможно е да приемем, че бъдеща Франция, в качеството й на свободна и независима нация, ще допусне да не чуе мнението и желанието на френските избиратели.
Да си спомним за французите от предходните поколения, които са страдали, които са се сражавали, за да ни предадат това наследство. Милиони от тях са дали живота си: воините на Филип Огюст при Бувин; съратниците на Жана д`Арк; гасконците на Луи ХIII и Луи ХIV, войниците от Година Втора*; бойците на Наполеон, ветераните от Вердюн, бойците срещу нацистите по време на Втората световна война, героите от Френски Алжир - всички те са се сражавали за нашето изконно Отечество. Да си спомним за труда, потта и усилията на нашите бащи и дядовци, на нашите прадеди и предтечи, хвърлени за построяването на тази велика страна, която днес, уви, изчезва в миналото.
И аз като вас, драги приятели, не мога да приема да бъдат изхвърлени през борда нашите оръжия, нашите богатства, нашите жени и деца. Не приемам нашия упадък.

Никога няма да се откажа от нашата история
от нашите корени, от нашите права, сигурен съм, че и френският народ никога няма да се откаже от това.
Истината е, че възможно най-бързо трябва да си възвърнем качествата на суверенна, независима, тоест, свободна нация. Най-важните от тези качества са:
Първо - определена с граници територия; армия, защитаваща тези граници; национален бюджет, осигуряващ необходимите за общността средства; закони, които да не са наложени от чужбина; правосъдна система и полиция, осигуряващи зачитането на закона и защитаващи честните и почтените хора;
Второ - Държава, изпълняваща своите неизменни задачи: отбрана, полиция, правосъдие, здравно и хранително обслужване.
Ако бъда избран за президент на Републиката, ще инициирам всеобщи преговори по тези въпроси с нашите европейски партньори.
Всъщност, наблюдава се, че подобни споразумения не са невъзможни, тъй като много от страните членки на Европейския съюз не влизат в Шенгенското пространство, като Ирландия и Великобритания например. Освен това, Дания и Великобритания, пълноправни членове на ЕС, запазиха националната си валута.
Норвегия, която на два пъти отказа влизане в ЕС, през 1972 и 1995 г., изобщо не понесе загуби от това. Тя търгува с останалата част на Европа и икономиката й е една от най-преуспяващите на  континента. Великобритания, която съхрани по-голямата част от националните си стойности, отново изпреварва Франция и е четвърта икономическа сила.
В тази връзка, що се отнася до Франция, не се налага тя да излиза от единната европейска валута. Засега това не е и нужно; ще видим дали тази валута ще се окаже жизнеспособна, ако ли не, просто трябва да сме готови за всякакви евентуални възможности на развитие.
Нека ясно се знае,

че ще бъде изключително трудно за останалите
държави от ЕС
да предприемат каквито и да било санкции срещу втората демографска сила в Европа, каквато е Франция, през чиято обширна територия минават главните комуникации между Северна и Южна Европа. Ние не търсим отделяне, а само смяна на посоката.
Старият континент безспорно представлява една цивилизационна общност, основана на специфичен дух, едновременно творчески и организационен, съзидателен и технически.
Общите за различните народи ценности, като християнството и свободата на личността, създават в действителност едно общо мировъзрение, както и общи интереси, и нагласи.
(Следва)

У нас · Наркоинвазия в София, МВР лови само дребните риби
· Само националната държава може да спаси народите
· Прокуратурата призна за корупция в нейните редици

По света · Южна Корея в паника след масовото убийство във Вирджиния
· Ричард Ран: Световната банка пречеше на България

Коментари · Управляващите превърнаха политическия живот у нас в театър на абсурда

Икономика · Масларова изхвърля децата от приютите
· Е.on дръпна шалтера на 12 000 абонати