"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА
брой 477 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 19/04/2007
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив
Пазят с камери боклука на сметището в Цалапица

Да се увеличи броят на записващите камери, които охраняват сметището край Цалапица, ще бъде една от мерките за повишаване на сигурността му, обяви началникът на РПУ в гр.Стамболийски главен инспектор Петър Агов.
През последните дни, въпреки допълнителната охрана, трите котлована, където возят софийския боклук, пламнаха отново. На сметището, което е с площ 240 дка, ще бъде монтирано и осветление.
От полицията отричат засега версията за умишлен палеж на 9 април. Пожарът след Великден бил в резултат на самозапалване или прескачане на искра от работеща техника, а разрастването му на фронт от 180 м станало заради силния вятър. Тлеещите огнища на бунището обгазиха Цалапица и още 3 съседни села. В момента комисия от пловдивски общинари, от РПУ- Стамболийски и от служба "Общинска охрана", оглеждат сметището. До дни те трябва да предложат охранителна система на депата за отпадъци. Пловдивскитя кмет Иван Чомаков отказа да коментира изявлението на фирма "Еко глобал", че Заводът за преработка на твърди битови отпадъци в Шишманци няма да бъде построен до края на годината. Според фирмата, забавянето е заради максималното оскъпяване на проекта.

У нас · Наркоинвазия в София, МВР лови само дребните риби
· Само националната държава може да спаси народите
· Прокуратурата призна за корупция в нейните редици

По света · Южна Корея в паника след масовото убийство във Вирджиния
· Ричард Ран: Световната банка пречеше на България

Коментари · Управляващите превърнаха политическия живот у нас в театър на абсурда

Икономика · Масларова изхвърля децата от приютите
· Е.on дръпна шалтера на 12 000 абонати