"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА
брой 477 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 19/04/2007
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив
БНТ в паника от клипа на АТАКА


Ръководството на държавната медия се уплаши от призива да не се изпращат в европарламента национални предатели

Вчера цялото ръководство на БНТ, начело с Уляна Пръмова, Вяра Анкова и Бойко Василев не приеха предизборния клип на АТАКА за евроизборите, след като няколко часа поред го връщаха и гледаха. Накрая си измиха ръцете, като заявиха, че ще изпратят клипа на ЦИК, която да се поизнесе, дали в него има квалификации. Повод за паниката на Пръмова, Анкова и Василев е призивът да не се изпращат в европарламента национални предатели. "Това е поредната цензура на това ръководство, което има една единствена роля - да бъде в услига на управляващата мафия, коментира Волен Сидеров. Нека да си спомним как държавната телевизия, издържана от парите на данъкоплатците, отказа да отрази и не показа нито кадър от огромния митинг на АТАКА на 3 март, събрал десетки хиляди хора в центъра на София. Очевидно това ръководство няма нищо общо с обективната журналистика и служенето на обществени интереси", заяви Сидеров. Националистът определи фолкпевеца Азис като най-подходящия певец за БСП, като се има предвид, че водачът на червената листа за евродепутати е със същата ориентация, като Василка.
В клипа на партия АТАКА, който хвърли в смут и паника ръководството на БНТ, се припомня историческият факт, че именно България е спасила Европа от нашествието на турците преди няколко века. В клипа върху огнен фон последователно се появяват символите на европейските столици - часовниковата кула в Лондон, катедралата Св. Марко във Венеция, айфеловата кула в Париж и Ватикана в Рим. Чрез компютърна техника тези паметници на европейската цивилизация и култура се превръщат в джамии, така, както уникалната църква Св. София в Константинопол е била превърната в джамия от нашествениците. "Всичко това щеше да е факт, ако не бяхме спрели фесовете", се казва в клипа. Следва призив да възродим България без национални предатели. На финала Волен Сидеров представя избраните от АТАКА  водещи евродепутати в листата и призовава електората си да ги избере и той.  
Партия АТАКА стартира предизборната си кампания на годишнината от априлското въстание 20 април в Пловдив на площад "Съединение". Симпатизанти от цялата страна, представители на спорта и културата ще се присъединят към митинг-шествието. Кампанията на АТАКА ще протече под мотото "Стига турско робство! Ние сме европейци, а не анадолци!"     

У нас · Наркоинвазия в София, МВР лови само дребните риби
· Само националната държава може да спаси народите
· Прокуратурата призна за корупция в нейните редици

По света · Южна Корея в паника след масовото убийство във Вирджиния
· Ричард Ран: Световната банка пречеше на България

Коментари · Управляващите превърнаха политическия живот у нас в театър на абсурда

Икономика · Масларова изхвърля децата от приютите
· Е.on дръпна шалтера на 12 000 абонати