"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА
брой 482 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 25/04/2007
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив
Започва клането на българската памет


Турция щедро плаща за фалшификации на балканската и европейската история

Стефан Солаков

Дочакахме много брутално посегателство върху националната ни история. Скандалната новина долетя от Германия, откъдето нашите родни политици почти всеки ден получават уверения за приятелство, както и указания за по-успешното им приспособяване към европейските норми на поведение. И вместо похвали за усърдието, неочаквано получихме подъл удар върху най-чувствителната струна на българина - неговата трагична съдба през 5-вековното турско робство.
"Баташкото клане е мит, жертвите му са преувеличени, а турското робство е измислено" - това на кратко са внушенията, които учени от Берлинския свободен университет се опитват да докажат чрез финансиран от германски фондации исторически проект. Целта била с оглед влизането ни в ЕС да се направи "ревизия на националните исторически митове" и да се "променят българските исторически постулати в новия им европейски контекст".
Разбрахте ли сега, уважаеми читатели, каква "научна" балтия са ни приготвили нашите европейски приятели и партньори? И по-точно онези от тях, които тръбят наляво и надясно каква отживелица са патриотизмът и национализмът и колко хубаво ще е ако българинът бъде кастриран от тези изконни качества на народната му психология.
Вестник "Атака" отдавна предупреждава, че срещу българската история се води подмолна война главно от страна на някои турски стратегически централи, които активно използват научния потенциал на своята държава, за да изчистят образа не само на Турция, но и на Османската империя от позорните исторически прегрешения. За целта щедро се харчат огромни финансови средства, с които се купуват учени от цял свят, готови да продадат достойнство и съвест и да участват в поредната историческа фалшификация на Анкара.
През последните години Турция хвърля неимоверни усилия, за да се отърве от историческия кошмар наречен арменски геноцид. Впрегнат е целият научен елит на държавата, а емисари с тлъсти чекови книжки бродят из Европа и САЩ в търсенето на продажни "експерти". След поредицата от "научни" симпозиуми и конференции, организирани от нашите югоизточни съседи, най-неочаквано се появи "теорията на обратния удар": причина за арменските кланета били не османците, а самите арменци (!?), които нарочно провокирали бунтове в границите на империята, за да угодят на руските царе. Тези безумни изводи бяха изричани без каквото и да е притеснение от светила на историческата мисъл, които безсрамно фалшифицират не само турската, но и световната история.

В последно време турски пратеници ровят из световните исторически архиви и пресяват стари османски документи, които по-късно използват за своите фалшификати, пробутвани на международната научна общност. Търсят се предимно факти за съпротивата на поробените народи срещу Османската империя, които след съответната преработка се представят като доказателства за тероризъм и геноцид срещу самите турци!? Повечето от тези документи са написани на старотурски (османски) език с използване на арабската азбука, което позволява всевъзможни преработки и изопачаване на оригиналния текст. В годините на демократичното безвремие България също даде възможност на турски експерти да се ровят из нашите османски архиви и да получат някои отправни свитъци, позволяващи да се градят теории в защита на османската власт по нашите земи. Това успешно проникване по-късно роди безпримерното нахалство на Анкара, която ни нареди с имперско самочувствие да й предадем безвъзмездно целия османски архив, намиращ се в българските музеи и библиотеки.
Намерението на берлинските учени, сред които за съжаление, но без учудване съзираме и българско име, е поредното активно мероприятие на Турция да си извае "ангелски образ" преди приемането й в ЕС. В същото време се хвърля кал не само върху българската история, но и срещу достойни защитници на нашия народ като американския журналист Макгахан и полския художник Пиотровски. Българските историци отново бяха сюрпризирани и заварени "по бели гащи". Напразни са воплите и ежбите на учени като Божидар Димитров. Професорът наскоро наля вода в турската мелница като заяви, че Ангорският договор бил своеобразно извинение на Анкара за геноцида срещу българския народ. Един професор по история не може да не знае, че в споменатия договор прогонените с огън и меч български тракийци са наречени преселници, което едва ли е най-точното определение за стотиците хиляди нашенци, изклани и насилени от турския башибозук.

Вместо честване на Априлската епопея, нашите медии ни зарадваха с "благата вест" от Берлин.
Вестниците на ВАЦ, както винаги, се направиха на слепи и глухи и пропуснаха новината, която би хвърлила сянка върху връзките с турските им другарчета. Вместо тази тревожна информация, ни бе сервиран репортаж от харема на Доган в Бояна, където турски мутри се забавляваха с млади журналистки от придворните на ДПС медии. Не само споменът за Батак, но и националната ни памет бледнеят и чезнат пред сервилността на съвременните ибрикчии и еничари, на които разчитат и поредните манипулатори на българската история.

У нас · Патриотите внесоха закон в парламента за гаври с историята
· НЦИОМ: 62% от българите не харесват кабинета “Станишев”

По света · Русия налага вето в ООН за независимо Косово
· Елцин станал хаджия месец преди смъртта си

Коментари · Започва клането на българската памет

Икономика · Токът скача следизборно с 15-20 процента
· Взимат колата за неплатени дългове