"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА
брой 482 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 25/04/2007
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив
НЦИОМ: 62% от българите не харесват кабинета “Станишев”

Едва една трета от българите одобряват работата на премиера Сергей Станишев, а 61.6% от гражданите не харесват кабинета. Това показват данни от представително социологическо проучване на НЦИОМ, които бяха оповестени вчера.
Държавните социолози отчитат, че в сравнение с февруари расте недоверието както към премиера Станишев, така и към президента Първанов.
Лидерът на АТАКА Волен Сидеров продължава да е сред най-одобряваните водачи на парламентарни групи в НС, като рейтингът му бележи повишение в сравнение с февруари. Според НЦИОМ АТАКА и ДПС са с равни позиции в предстоящите избори за евродепутати. Двете формации биха взели по 8 процента от гласовете, посочват от Центъра, който е на подчинение на Народното събрание. Проучването показва, че АТАКА е с най-стабилен електорат, който твърдо ще подкрепи националистите на вота.
Отчита се спад на популярността на неформалния лидер на ГЕРБ Бойко Борисов. Социолозите твърдят, че партията му се подкрепя от възрастовите групи, които гласуват най-малко - 30 -40 годишните.

У нас · Патриотите внесоха закон в парламента за гаври с историята
· НЦИОМ: 62% от българите не харесват кабинета “Станишев”

По света · Русия налага вето в ООН за независимо Косово
· Елцин станал хаджия месец преди смъртта си

Коментари · Започва клането на българската памет

Икономика · Токът скача следизборно с 15-20 процента
· Взимат колата за неплатени дългове