"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА
брой 482 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 25/04/2007
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив
Заплашиха със зареден “Макаров” екип на СКАТ


Пистолетът бил със свален предпазител

Пазач заплаши със зареден пистолет "Макаров" репортерски екип на телевизия СКАТ във Варна. Инцидентът се разиграл около 10.45 ч. вчера, когато мъж, охраняващ строителни материали в района на бившия ресторант "Воденицата", се нахвърлил срещу репортера Петя Пехливанова и оператора Светлин Атанасов с искане да не бъде сниман. Пазачът се държал нападателно и агресивно и пресягайки към работещата камера е счупил външния й микрофон. След това се скрил между паркираните в близост коли и извадил пистолет, който насочил към оператора. След като заплашил Светлин Атанасов с пистолета, мъжът побягнал в Морската градина.
Пистолетът с марка "Макаров", бил боен, с патрон в цевта и със свален предпазител, установиха  полицаите, след като задържаха нападателя. Това е 68-годишният Милан Генов от с. Едрене, Монтана.
Пазачът е нает от фирма на местния предприемач Ваклин Стойновски да охранява терена и района, в който ще се строи първият в Бургас небостъргач. От фирмата се оправдаха, че от него не било изисквано да носи оръжие и той е бил въоръжен по собствено желание. Пазачът е уволнен, а фирмата обещала да възстанови щетите на телевизията. На нападателя е съставен акт за нарушение на Закона за контрол върху взривните вещества и общо опасните боеприпаси. Работата по случая продължава от служители на Пето РПУ Бургас.
СКАТ е единствената телевизия, която излъчи, забранения на два пъти от ЦИК и БНТ предизборен клип на АТАКА. Затова и Съветът за електронни медии заплаши СКАТ с глоби и сериозни санкции. Шефът на столичния клон на телевизията е пети в листата на АТАКА за изборите за Европейски парламент.
От три дни редакционните телефони във вестник "Атака" прегряха от обаждания на недоволни граждани, които сигнализираха, че от дни телевизия СКАТ е спряна от излъчване.

У нас · Патриотите внесоха закон в парламента за гаври с историята
· НЦИОМ: 62% от българите не харесват кабинета “Станишев”

По света · Русия налага вето в ООН за независимо Косово
· Елцин станал хаджия месец преди смъртта си

Коментари · Започва клането на българската памет

Икономика · Токът скача следизборно с 15-20 процента
· Взимат колата за неплатени дългове