"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА
брой 515 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 4/06/2007
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив
Волен Сидеров: Само предсрочни избори спасяват премиера

Единственият начин да излезе с достойнство от това положение Станишев, е да подаде оставка на кабинета и да се отиде на предсрочни избори. Така  лидерът на АТАКА Волен Сидеров коментира приетите оставки на Овчаров и Петканов.
По думите на Сидеров трябва да се премине към нови избори, но преди това трябва да се направи промяна в Закона за параментарните избори - внасяне на мажоритарен елемент и въвеждане на задължителното гласуване.
Сидеров попита, защо едва сега се разбира, че министър Румен Овчаров е депозирал оставката си на 5 май: "Прикриването на този факт означава, че Станишев е имал възможност да му приеме оставката и по-рано, но го е криел и е изчаквал да види как ще се развият нещата. Надявал се е на някакво замазване, но тъй като скандалът се разшири, премиерът отпуши клапана с оставката на Овчаров", коментира Сидеров. Според него тази оставка не е достатъчна и не решава нищо, защото са необходими много по-радикални промени. Тези промени могат да се направят единствено чрез предсрочни избори.
Министри, които са несъстоятелни и трябва да си отидат според Сидеров, са министърът на вътрешните работи Румен Петков, министърът на държавната политика при бедствия и аварии Емел Етем, министърът на земеделието и горите Нихат Кабил, министърът на околната среда и водите Джевдет Чакъров. Лидерът на АТАКА каза още, че с това, че не се пипат министрите от ДПС, се увеличава властта на Ахмед Доган, а Станишев се доказва като негова марионетка. "Виждаме, че Доган отново е спазарил нещата така, че да е отгоре", каза още Сидеров.
По повод предложението на премиера да се създаде Национална агенция за сигурност Сидеров заяви, че това всъщност е негова идея, която е предлагал още през миналата година. Ако такава агенция се създаде при сегашния кабинет обаче, ефектът й ще бъде обратен. Такава структура трябва да е под властта или на министър-председателя, или на президента. Тя обаче трябва да бъде контролирана от Народното събрание и Министерството на правосъдието. "По принцип трябва да има такава агенция, но е важно тя да бъде независима от партиите", каза лидерът на АТАКА.

У нас · Волен Сидеров: Само предсрочни избори спасяват премиера
· Европейски природозащитници: Спрете голата сеч

По света · 1000 ранени при безредици преди срещата на Г-8
· Бивш депутат от Гвиана готвел взривяването

Коментари · Байърли хвали прокуратурата, Вальо Топлото на свобода

Икономика