"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА
брой 532 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 22/06/2007
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив
Волен Сидеров: Всички български партии заедно срещу ДПС в смесените райони

Партия АТАКА предлага сътрудничество за местния вот на всички български партии в  смесените райони, където влиянието на ДПС е силно. Това заяви в сряда вечерта Волен Сидеров на среща с актива на националистите в област Монтана. Той обясни, че това е единственият начин да се обединят усилията, за да се спре настъплението на Доган.
Във всички останали общини АТАКА ще издигне свои собствени листи с общински съветници и кметове, категоричен бе Волен Сидеров. На местния вот националистите ще имат първата възможност реално да влязат във властта, подчерта той. Изборите през есента са особено важни, защото на тях ще проличи разпределението на силите за предсрочен или редовен парламентарен вот, коментира лидерът на АТАКА.
Пред активистите Сидеров обясни, че в листите за общински съветници, които ще бъдат утвърдени от ръководството на партията, трябва да влязат хора с ясна политическа позиция, които да отстояват принципите на националистите и да са полезни на обикновените хора. Общинските съветници могат да влияят на решенията на кмета и да блокират негови решения, припомни той.
На срещата бяха отчетени резултатите от вота за евродепутати. Общинските координатори на партията разказаха, че в традиционно червения регион на Монтана е можело да се постигнат по-добри резултати. От БСП и НДСВ обаче масово са купували цигански гласове. Кметовете на БСП пък упражнявали силен натиск върху избирателите, като със заплахи и изнудване ги принуждавали да подкрепят левите претенденти. Парадоксален е случаят със старчески дом във Вършец, където червени емисари скрили паспортите на възрастните хора, за да не отидат до урните. От НДСВ пък масово плащали по 15 лева за ромските гласове, като най-активен в тази търговия бил жълтият депутат Борислав Великов.
След дискусия за допуснатите грешки и за предстоящите цели, председателят на АТАКА реши да смени досегашния областен координатор Илия Петров. Пред активистите бе поставена задача бързо да се изградят организации на АТАКА във всичките 11 общини в региона, като част от подготовката за местния вот. Националистите ще търсят отговорници за всяка избирателна секция, за да се предотвратят манипулациите, каквито е имало в досегашните избори. С представители в секциите ще се изгради по-здрава връзка с избирателите, а партията ще се представи убедително на вота, посочи Волен Сидеров.
Вчера лидерът на националистите продължи обиколката си в Северозападна България като откри клуб на АТАКА във Видин.

У нас · АТАКА поиска Европарламентът да признае турския геноцид
· Волен Сидеров: Всички български партии заедно срещу ДПС в смесените райони

По света · Новo дело срещу медиците прави невъзможно връщането им у нас
· Ислямисти заплашват да заколят отвлечен журналист в Газа

Коментари · Защо Буш показа на българите сатанинския знак

Икономика · Парното поскъпва в цялата страна от 1 август