"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА
брой 1370 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 17/05/2010
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив
Касим Дал е връзката на ДПС с турските спецслужби

Димитър В. Аврамов, Боян Попов

Политическото противоборство в Турция преди парламентарните избори на 22 юли изтика в центъра на събитията и Партията на националистическото действие (ПНД). Да напомним: тя е ударен отряд на крайната неофашистка десница, създател на терористичната организация "Сивите вълци"; инкубатор на кадри за нелегални подривни операции, свързана е пряко с наркомафията и контрабандата на оръжие, със специалните служби и секретната структура служба за шпионаж и диверсии - "Гладио". А всичко това е част от неофициалната външна и вътрешна политика на Анкара, която обслужва великодържавните й цели.
Звезден миг за ПНД и нейният лидер Девлет Бахчели настъпи на предсрочните парламентарни избори през април 1999 г. Тогава Турция бе обхваната от антикюрдска еуфория и откровен расизъм след отвличането на кюрдския лидер Абдуллах Йоджалан от кенийската столица Найроби. Тази срамна операция бе финансирана с десетки милиони долара от ЦРУ, а в осъществяването й участваха и агенти на Мосад и турската национална разузнавателна служба - МИТ. Ксенофобските емоции тогава изпратиха ПНД на второ място в изборите - след Демократичната лява партия на Бюлент Еджевит.
Сега Бахчели и антуражът му отново разчитат да яхнат поредната расистка вълна, която да ги изпрати на управленския връх. А каква ще бъде политиката й, личи и от прелюбопитните биографии на хората в нейните листи. Те би трябвало да заинтересуват и извадят от летаргията и българското президентство, правителството, прокуратурата. Ето една от тези знаменателни фигури, сега кандидат депутат: Саит Юсуф - кадрови служител на разузнавателната служба МИТ, официално назначен за експерт при държавния министър на Турция, който пряко отговаря за работата с т.нар. външни турци. Юсуф многократно и необезпокоявано посещава България, особен интерес проявява към Източните, Централните и Западните Родопи и Лудогорието - все райони, които турската геополитическа стратегия вижда като бъдещи автономни области и мюсюлмански анклави. Той е човекът, който координира и осъществява оперативната връзка между политическите звена и специалните служби на Турция с ДПС. В тази антибългарска игра пряко участват бившият шеф на сигурността в Истанбул Неджет Мензир и скандално известният бивш вътрешен министър и приятел на Доган - Мехмед Агар. Непосредствената им връзка с ДПС осъществява заместник председателят на сепаратистката партия Касим Дал.
Саит Юсуф е несменяем "експерт" за България при държавните министри Айваз Гьокдемир, проф. Ахат Андиджан и проф. Абдулхалюк Чай. Години наред е в състава на т.нар. Координационен съвет за работа с "външните турци" към Министерския съвет. Той бе създаден от бившата министър-председателка Тансу Чилер и оглавен от Кемал Юджеорал - офицер от разузнаването на военно-морските сили. В съвета е и проф. Мустафа Кахраманьол, един от инициаторите и лектор на семинари, на които лидери на ДПС се обучават в методите за турцизиране на българомохамеданите у нас. Пак той е организатор на нелегалното прехвърляне на муджахидини за обучение в Турция и връщането им в Косово и Босна за разправа с християнското население. Проф. Кахраманьол изпълнява и тайни мисии на спецслужбите като участник в конгрес на т.нар. Международен интернационал на мюсюлманите, оглавяван от суданския шейх Хасан Тураби. По същото време (1995 г.) в Судан се намира щаба на Ал Каида.
Координационният съвет, в който е Саит Юсуф, осъществява и ред други тайни операции: доставка на оръжие и боеприпаси в Босна за стотици милиони долари, чрез т.нар. Агенция за хуманитарна помощ за Третия свят; организира канали за наркотрафик, контрабанда и за изпиране на мръсни пари; вербува и осигурява тренировъчни лагери за хиляди мюсюлмани, подготвяни за операции срещу сърбите в Санджак. Кандидат-депутатът Саит Юсуф е организатор и на различни форуми, в които участват протурски партии от съседните държави. Той е и един от вдъхновителите, заедно с проф. Кахраманьол, за създаване на Център за балкански изследвания и Българо-турско дружество за културно сътрудничество. И двете организации са звена, които обслужват верската, икономическата и разузнавателната експанзия на Анкара срещу България.Друга знакова фигура е Бекир Аксой, на второ място в листата на ПНД в Първи избирателен район в Анкара- непосредствено след Турул Тюркеш, син на създателя на неофашистката партия Алпаслан Тюркеш. Аксой е първи заместник министър на вътрешните работи в правителството на Чилер и заедно с тогавашния шеф на службата по сигурността - Мехмед Агар, синхронизират действията си с мафията и зловещите "Легиони на смъртта. Не е случайно, че сегашният кандидат на ПНД преди време бе избран за депутат от партията на Чилер в гр. Чорум - крепост на ислямския фундаментализъм и на "Сивите вълци". Аксой пряко се намесва в манипулирането на търгове, които печели приятелят му Седат Буджак, свързан с мафията и създател на т.нар. "селски милиции" - башибозук, изпращан срещу кюрдите. В същата компания се оказва и наркотрафиканта Али Ямрак, получил лично от Аксой улесняващи го документи и разрешение за притежаване на оръжие. Бившият първи зам. министър на вътрешните работи проявяваше специален интерес и към България, която неведнъж се опитваше да въвлече в турския геноцид над кюрдския народ - с лицемерния мотив за "борба с тероризма".

(Следва)

У нас · МВР удари сводниците на Трактора и Октопода
· Семейство дерибейства в енергийна фирма в Монтана
· Депутатът Явор Нотев: Специализираният съд ще отпуши системата

По света · Европейската икономика е в най-тежката си криза

Коментари · Тънкият лед на антисемитизма, порока и дипломацията

Икономика