"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА
брой 648 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 6/11/2007
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив
Отвратени, но все още наивни, пътуваме към следващите избори

Стефан Солаков

Преживяхме и поредните български избори. Въпреки високопарните твърдения, че вече сме истински европейци, събитията през последните седмици показаха, че нашите политици отново са яхнали машината на времето и са прескочили 100 години назад. При своите стари авери бай Ганьо, Гочоолу, Дочоолу и Данко Хаиърсъзина. При тъпаните, зурните, дебелите тояги и свирепите предизборни банди. Когато лампите се гасяха насилствено и в тъмното се подменяха изборните урни.
Когато бедните и циганите се примамваха с дребни стотинки, за да изберат поредния местен думбазин или политически пройдоха. Гнилият дъх от миналото прелетя през годините и отново обгърна днешната ни действителност, когато правнуците на бай Ганьо, изтупани в моделни костюми, пак поискаха правото да управляват доверчивите и непоправими в своята наивност българи.
Едва ли някой е очаквал, че на последните кметски избори у нас ще станем свидетели на толкова много простащина и ориенталски изпълнения. Очевидци твърдят, че дори в разорения от войната Ирак състоялите се наскоро избори са преминали много по-цивилизовано и легитимно. Стилът и методите, използвани в българските избирателни кампании, със сигурност ще бъдат признати за уникални и нищо чудно да бъдат изучавани в световните политически академии. Едва ли има друга страна в света, която в началото на третото хилядолетие би преотстъпила местната си власт на хора със съмнително минало и откровено антидържавни помисли.

По време на двете следизборни пресконференции в НДК пред взора на смаяните присъстващи водачът на турската партия Ахмед Доган за пореден път си поигра с нервите на българския народ. В присъщия му арогантен стил той ни заплаши, че в недалечно бъдеще ще бъдем принудени не само да търпим, но и безпрекословно да изпълняваме волята на неговите онбашии. Нахалният мъник святкаше застрашително с очилцата и щедро ни обещаваше, че ако не слушаме и не го носим на ръце, твърде скоро ще усетим ятагана на етническия гняв. Ни дума, ни вопъл, ни стон от неговите коалиционни партньори, които стоически търпяха поредната гавра на дръндарският циганин. Бойко Борисов усети, че Доган му подава удобна топка за пропаганден шут и побърза да захапе турския лидер. Без да отговори, разбира се, на логичния въпрос защо стоя диван чапраз пред гаджалите в Кърджали и им позволи отново да ударят робския печат върху съдбата на местното българско население.

Като слон в стъкларски магазин разпасалият се Меди Доганов направи на пух и прах самочувствието на българите когато заяви, че купуването на гласове било обичайна европейска практика. Вместо отдавна да е в затвора за обида на държавата, този политически пунгаш съзнателно ни внушава, че правилата на играта ще бъдат диктувани от него и подобни на него антибългарски типове. Главната цел е да се забави европейското развитие на нашата страна, за да остане тя в блатото, бъкащо от всякаква измет и ориенталски миязми.

Вече е пределно ясно, че кметските избори бяха спечелени от най-новите представители на политическата и икономическата мафия у нас. ДПС активно беше подкрепено от подземните кръгове и тайните служби в съседна Турция, а Станишев и Сакскобурготски удобно замълчаха пред сладкия звън на очакваното европейско злато. За разлика от българската общественост обаче партньорите от ЕС не са потънали в самодоволен сън и още отсега излъчват сигнали, че трудно ще развържат кесията с митичните фондове.
Тепърва ще станем свидетели на унизителни пазарлъци и откази да бъде финансирана мафиотизираната българска олигархия. Управляващите явно схващат надвисващата опасност от запушване на донорските канали и още отсега ни плашат с рязко повишаване на цените и още по-силно затягане на коланите.

За българския избирател остава утешението, че пак ще си намери новият Тато, който да разсъждава и управлява вместо него. Поведението на Бойко Борисов и неговата партия копира доста точно стила на бившия бащица, което ни кара още отсега да предчувстваме следващия 10-ти ноември и поредния срив на надеждите за по-добро бъдеще. Защото куклите ги сменят, но кукловодите остават, а за тях благоденствието на българите едва ли е задача от първостепенно значение. И така - довиждане до следващите избори,пътят към които логично ще премине през високата планина на неизбежните разочарования и още по-голямата отчужденост между народ и властници.

У нас · За 5 години Доган потурчил 100 000 български граждани

По света · ЕС: България изостава в борбата с корупцията
· Италианската десница иска 200 хиляди цигани да бъдат изгонени

Коментари · Отвратени, но все още наивни, пътуваме към следващите избори

Икономика · Фермери съдят Нихат Кабил за отрязани субсидии