"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА
брой 648 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 6/11/2007
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив
Новият кмет на Бургас ще зависи от АТАКА


Патриотите затвърдиха позициите си и остават с ред водещите партии, каза Волен Сидеров

Горд съм от резултата, който постигнах в Бургас и благодаря на всички, които гласуваха за мен и за партия АТАКА. Резултатът в града показа твърдата решимост на голяма част от бургазлии за решителна промяна. Това заяви Валери Симеонов вчера на пресконференция след втория тур на местните избори в Бургас. Той обясни, че на предишните избори Йоан Костадинов е бил избран за кмет със същия брой гласове колкото в момента националистът е постигнал на балотажа.
За собственика на телевизия СКАТ Валери Симеонов на втори тур гласуваха над 27 000 бургазлии, като доверието към него само за една седмица се увеличи с 30%, а на конкурента му едва с 24. За мен това е повод за гордост, благодаря на тези хора, които гласуваха за мен, благодаря и на екипа си, който не пожали време и сили. Всички знаят, че партия АТАКА не разполага с финансовите ресурси на останалите партии и това прави резултатът на националистите в Бургас изключително значим.
Волен Сидеров заяви, че това е най-добрият резултат за страната. Предпочетох да бъда тук в Бургас, а не сред суетата в НДК, защото вотът тук е важно постижение за АТАКА. 13-те съветници, които ние имаме в общинския съвет, ще бъдат определящ фактор при неговата работа.

АТАКА ще бъде коректив, както досега,
и с това тя отново ще се отличава от останалите партии. Присъствието в общинските съвети ще бъде изпитание за АТАКА. Аз очаквам принципно поведение от съветниците, защото общинската власт е по-изкусителна от държавната. АТАКА ще се раздели без компромис с хората, които се изкушат от властта, каза Сидеров.
Той обобщи изборите като безпрецедентни по брой на нарушения и манипулации на гласове, по брой на купени членове в ЦИК. Сидеров припомни как гласовете за АТАКА в София бяха занулявани и орязвани, а тези на ГЕРБ надувани. Не знам дали съдът ще касира резултата в София, но тези избори оставиха у народа впечатления за огромна манипулация. Затова съм убеден, че избирателният закон трябва да се промени. В момента изборите не са вот на народа, а покупко-продажба. Като цяло АТАКА затвърди своето присъствие и позициите си и остана сред водещите политически партии, въпреки враждебната среда, в която й се налагаше да работи и паричните ресурси, които опонентите й хвърлиха срещу нея.
На въпрос на "Дарик радио" как ще коментира гласуването на граждани от Македония, Волен Сидеров заяви, че хората, които живеят в Македония са българи и имат отношение към страната ни за разлика от тези, които пристигнаха с турските автобуси. Той поясни, че трябва да се приеме закон за двойното гражданство, който да сложи край на изборния туризъм. Сидеров отчете и ролята, която изиграха новите бизнес партии, които бяха сформирани по места и разчитаха на купения вот сред избирателите. Той обобщи, че няма място за сравнения между местните, парламентарните и президентските избори. Хората, особено в по-малките градчета, гласуваха кланово и по роднински, каза още Сидеров.
На въпрос - какво не са харесали избирателите у Валери Симеонов, за да го изберат за кмет на Бургас, Валери Симеонов отговори: "Аз не съм удобен за много хора, защото въплъщавам на 100 процента каузата на АТАКА. В Бургас живеят големи групи цигани, които не съм купувал и аз ви съветвам да попитате опонента ми от ГЕРБ

какво правеше в деня
на изборите в
17 часа "Мерцедес"
с номер 6969 в
циганската махала,
в който седяха двама избрани общински съветници от ГЕРБ - д-р Антонио Душепеев и Руслан Карагьозов, за когото се говори, че ще става заместник-кмет по културата. Нека отговорят също, защо в този мерцедес са влизали и излизали непрекъснато цигани. Минути след приключване на пресконференцията пристигнаха окончателните резултати от циганските гласове, в които ясно беше посочено, че ГЕРБ има 248 гласа там, а АТАКА едва 18". Валери Симеонов заяви, че оттук нататък заседанията на общинските съвети ще бъдат отворени за медиите.
Относно позицията на Бойко Борисов, че ГЕРБ занапред категорично няма да се коалира с БСП и ДПС, Волен Сидеров заяви, че АТАКА ще следи под лупа тази позиция. Ако Борисов е наистина срещу ДПС, защо не попита Първанов по каква причина даде мандата на тройната коалиция на ДПС. Първанов е човекът, който улесни влизането на Доган във властта, каза Сидеров. Той попита иска ли наистина ГЕРБ предсрочни избори и как смята да ги осъществи при положение, че е срещу уличния натиск. Ако Борисов очаква, че ще помоли Станишев да даде властта и че той ще се съгласи, трябва да знае, че това няма да стане, категоричен бе националистът. Той припомни, че АТАКА е за предсрочни избори от 2005 г., когато определи управляващия кабинет като кабинет на далаверата.
Сидеров прогнозира, че при евентуални предсрочни избори единственото, което ГЕРБ ще направи е да замени НДСВ, както сочат резултатите от вота. Сидеров каза още, че оттук нататък Борисов няма да може да прехвърля отговорността за управлението в София, тъй като разполага с мнозинство в общинския съвет.

У нас · За 5 години Доган потурчил 100 000 български граждани

По света · ЕС: България изостава в борбата с корупцията
· Италианската десница иска 200 хиляди цигани да бъдат изгонени

Коментари · Отвратени, но все още наивни, пътуваме към следващите избори

Икономика · Фермери съдят Нихат Кабил за отрязани субсидии