"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА
брой 655 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 14/11/2007
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив
Проф. Станислав Станилов бе избран за зам.-председател на ПГ на АТАКА

Проф. Станислав Станилов беше избран единодушно вчера за заместник-председател на парламентарната група на АТАКА. Приемам със задоволство избирането на проф. Станилов като зам.-председател на групата, тъй като той е човек, който може да бъде пример за действащ патриотизъм и като политик, който знае какво означава кауза. Това заяви лидерът на АТАКА Волен Сидеров след решението на депутатите. Смятам, че нещата в ПГ и дейността на АТАКА ще продължат напред по-добре. Чака ни много сериозна работа за доизграждане, укрепване на структурите и за подготовка за парламентарните избори, обяви Сидеров. Разчитам много на ПГ, на депутатите, които сега я съставляват и вярвам, че ще бъдем заедно и в следващия парламент, категоричен беше лидерът на националистите.
Проф. Станилов обеща да работи за подобряване на активността на групата на АТАКА в Народното събрание, за повече ред и точност. Не съм доволен от активността на нашите депутати по време на парламентарния контрол и ще настоявам това да се промени, подчерта проф. Станилов.
Проф. Станилов е един изключително сериозен политик и човек, ползващ се с много голямо доверие и авторитет в ПГ на АТАКА, коментира изборът зам.-председателят на групата Павел Шопов. Професорът от дълго време неофициално изпълняваше тази функция и вършеше много от работата, която беше като задължение на ПГ на АТАКА. Това е един много навременен и полезен за парламентарната дейност на групата на националистите акт, аргументира избора Шопов.
От друга страна сериозна парламентарна група като нашата, която се явява основна и най-радикална и решителна опозиция в 40-то НС, чисто практически и технически беше много трудно да се работи само с един зам.- председател, допълни Шопов. Според него съвсем логично е, след като минаха местните избори и тези за евродепутати, да бъде решен този организационен въпрос. Името на проф. Станилов не само че не срещна опониране или несъгласие, а точно обратното. Така че ще бъде много облекчен в работата си като зам.- председател, тъй като в много голяма степен ми се открива възможността да мога още по-добре да готвя изказванията си, предложенията си за законопроекти, коментира Павел Шопов.
Проф. Станислав Станилов е роден на 9 септември 1943 г. в Габрово. Завършил е Априловската гимназия и история във Великотърновския университет. Професорът-историк е един от безспорните авторитети в областта на Първата българска държава. Автор е на множество публикации в българския и европейския академичен печат.

У нас · Проф. Станислав Станилов бе избран за зам.-председател на ПГ на АТАКА
· Софийският боклук стана вонящ европроблем

По света · Групата на националистите в Европарламента запазва единството си
· Киселинни дъждове над Черно и Азовско море

Коментари · Агенти, мутри и неграмотници яхнаха местната власт

Икономика · Безмитните магазини и бензиностанции въртят най-голямата контрабанда