"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА
брой 765 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 27/03/2008
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив
Арестуваха италианци циркаджии, държали българки в робство

Италианската полиция арестува тримата италианци, ръководили цирк в Салерно, южно от Неапол, които принуждавали две млади български гражданки да плуват в ледено студен басейн с пирани и змии. "Циркът на ужасите", както го нарече пресата, беше затворен. Двете момичета са сестри. Докато 19-годишната била принудена да плува в аквариума с ледена вода и най-хищните риби на света, другата, която е на 16 години, трябвало да седи в контейнер, а върху нея изсипвали змии. Тя била ухапана от едно от влечугите, съобщават от полицията.
Срещу трима италианци са повдигнати обвинения, че са държали сестрите като робини.
Става дума за тримата собственици на цирка "Марино" Енрико Рафаеле Инграсиа, сина му Уилиам и зет му Гаетано Белфиоре, които са задържани от полицията в град Еболи, област Кампания.
На двете момичета е плащано по 100 евро на седмица, вместо предварително договорените 480 евро. Сестрите и родителите им са живеели при нечовешки условия в каравана, използвана за превозване на животни. Двама българи се разследват във връзка със случая. По данни на полицията те са примамвали свои сънародници с добри оферти за работа в цирка. Някои от "робите" на "Марино" са успели да избягат сами.

У нас · АТАКА: Посещението на Ердоган в Кърджали е незаконно
· Скандални прокурори бързат да напуснат съдебния съвет

По света · Русия модернизира сръбските изтребители
· Арестуваха италианци циркаджии, държали българки в робство

Коментари · Обвинен в престъпления прокурор иска 50 хиляди за "вярна служба"

Икономика · Здравната каса уби човек в Бургас