"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА
брой 792 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 29/04/2008
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив
Цигани охулиха Великден в Русе


Ромите псували свещениците в акция срещу АТАКА

Цигански изстъпления навръх Великден в Русе помрачиха тържествената церемония пред катедралния храм "Света Троица", информира ruseinfo.
Най-светлият християнски празник за повече от 3 хиляди русенци, събрали се на площада в града, беше провален от провокациите на стотина пияни цигани.
Свещенодействията на площада и обръщението към гражданите на Русе на русенския митрополит Неофит бяха осуетени от циганите, които по чужда заръка викаха "Атака", псуваха и подмятаха гнусни думи по адрес на свещениците.
За първи път в десетилетната история на един от най-светлите християнски дни митрополит Неофит прекъсна службата, за да призове циганите да се смирят. Поради непрекъснатото им сквернословие и на моменти нечленоразделни крясъци, митрополитът с клира се обърна в противоположна на входа на храма посока, за да поздрави и благослови русенци. Ромите пък влязоха в ръкопашни схватки с охраната, която се принуди да повика полиция като подкрепление.
"Притеснен съм от факта, че случаят не фигурира в бюлетина на МВР", коментира евродепутатът на националистите Десислав Чуколов, който е родом от крайдунавския град. "Ще вземем мерки за разясняване на случая, ако трябва ще искаме оставки, но повече няма да позволим най-хубавият православен празник да бъде провалян от циганите", категоричен бе патриотът.
По думите на Десислав Чуколов тук отново са налице двойните стандарти, защото престъпленията на ромите остават безнаказани и потулвани. "Вижда се, че това е организирана акция срещу имиджа на патриотите, удивително е, че този път провокацията не се поде от националните медии", каза още Чуколов. Евродепутатът обеща, че от партията на Волен Сидеров ще следят отблизо развитието по случая и ще настояват да се открие кой е поръчителят на инсинуацията срещу АТАКА.

 

У нас · Берлин пак се гаври с Баташкото клане
· АТАКА качва доверие, ДПС се срива

По света · Безпрецедентен скок в цените на храните и горивата
· Австрия в шок заради баща, държал дъщеря си в плен

Коментари · Да си върнем Първи май!

Икономика · Фонд "Земеделие" тайно спря субсидии за фермери