"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА
брой 1370 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 17/05/2010
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив
МВР крие катастрофа на Павел Чернев


Депутатът, който даде лъжливи показания срещу Волен Сидеров, блъсна кола след разпивка в кръчма

Екип АТАКА

Депутатът Павел Чернев е блъснал кола, в сряда вечерта вместо да й даде предимство. Това съобщи за в. "Атака" очевидец на катастрофата. Инцидентът обаче бе потулен и така и не изтече в бюлетина на МВР.
Катастофата е станала на изхода на ресторант "Чифлика" на столичния булевард "Джеймс Баучер" към 17,30 часа на 21 май. Тогава джипът, управляван от Павел Чернев, се врязва в кола, защото не спазва знака за предимство. "Мъжът, който излезе от колата, изглеждаше много разстроен. Той започна да обяснява, че току-що е бил на преглед. С него имаше още един мъж, на когото му прилоша. Събраха се хора. Отведохме мъжа до близката аптека и там му измериха кръвното и кръвната захар. Захарта му се беше качила до 28. Кръвното му също беше много високо. Донесохме му вода", разказа свидетелят. Той предостави на редакцията телефони и на други очевидци, които са готови да свидетелстват срещу Чернев
Мъжът, управлявал колата, повикал КАТ, въпреки уговорките от страна на Чернев да се разберат помежду си. "Най-много ме ядоса фактът, че щом катаджиите пристигнаха, Павел Чернев размаха срещу тях депутатската си карта и започна да вика, че бил депутат от АТАКА. Момчетата се притесниха, защото този човек искаше да направи всички на луди. Цяла България го познава, защото скалъпи лъжата за Волен Сидеров и магистрала "Тракия". И затова беше изключен от партията. После четох, че отишъл във ВМРО, а сега се представяше за атакист", разказа очевидецът. Той предостави на в. "Атака" снимки, от които се вижда, че Павел Чернев е в компанията на Пело Стоев - друг кошаревски свидетел по инцидента на магистрала "Тракия",
известен с криминалното си минало и участието си в силови групировки. Двамата с Чернев са неразделни, откак дадоха свидетелски показания срещу Волен Сидеров. Съдебното дело, което в момента се води срещу лидера на АТАКА и съпругата му, е скалъпено единствено въз основа на лъжливите показания на Чернев, които той смени пет пъти. В последните си показания Чернев твърди, че Сидеров и жена му са го склонили да дава неверни показания. Пело Стоев не е присъствал нито на инцидента, нито след това, но също даде обилни интервюта в медиите срещу Сидеров и се води свидетел по делото. 
Проверка на в. "Атака" установи, че преди катастрофата Чернев и Пело Стоев са прекарали няколко часа в ресторант "Чевермето", като и двамата са употребили алкохол
Според свидетелите обаче катаджиите не са правили тест за алкохол на Чернев. На въпрос на в. "Атака" към Люба Маринова, говорител на столичния КАТ - защо инцидентът липсва в бюлетината на МВР, тя отговори, че явно ставало въпрос за "по-лек инцидент с причинени само материални щети, без пострадали хора." След това помоли да й звъннем след час. На повторното ни обаждане Маринова заяви следното: "На ден стават повече от 150 такива катастрофи само на територията на София. За още информация трябва да се обърнете с официално запитване до пресцентъра на МВР, аз повече не мога да коментирам."
Така МВР директно скри престъпление, извършено от народен представител. С това полицията доказа тезата на "Атака", че Павел Чернев е бил вербуван да даде лъжливите си показания от високо стоящи в йерархията политици, които прикриват неговите деяния в нарушение на закона.
"Атака" припомня, че ресторант "Чевермето", в който Чернев и Пело Стоев запивали онзи ден преди да блъснат човек, е любимата кръчма на президента Първанов. Именно в нея Гоце отпразнува победата си на втория тур на президентските избори, на които Волен Сидеров му беше конкурент. "Атака" пита читателите си - това също ли е съвпадение и се обръща с молба към тях, ако имат да предоставят още данни за инцидента. Имената на свидетелите се пазят в редакцията и анонимността им е гарантирана. В. "Атака" е готов да осигури юридическата защита на пострадалите и да се бори за правата им в съда, ако катастрофата бъде напълно потулена.
На въпрос на телевизия СКАТ - как е причинил катастрофата, Павел Чернев арогантно отговори, че ударът бил лек, че имало протокол и че не тълкувал инцидента като нападение срещу него. При положение, че той е причинил сблъсъка.

У нас · МВР удари сводниците на Трактора и Октопода
· Семейство дерибейства в енергийна фирма в Монтана
· Депутатът Явор Нотев: Специализираният съд ще отпуши системата

По света · Европейската икономика е в най-тежката си криза

Коментари · Тънкият лед на антисемитизма, порока и дипломацията

Икономика