"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА
брой 927 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 15/10/2008
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив
Мутри смляха по поръчка водача на АТАКА в Петрич


Това е пореден акт на политически бандитизъм, заяви Волен Сидеров след делото за магистрала "Тракия"

Координаторът на АТАКА за Благоевградска област - 44-годишният Огнян Тетимов, бе зверски пребит в понеделник вечерта от четири мутри в родния си град Петрич.
Те го заплашили с нож и го накарали да подпише насилствено декларация, че се отказва от мястото си на общински съветник в югозападния град.
Заради побоя вчера ченгетата задържаха бившия митничар на ГКПП-Кулата - 44-годишния Марио Минев. Той е лидер на "Съюз на комунистите в България" за извънредния вот, който се проведе на 11 октомври.

След невиждано до момента пазаруване на гласове
Минев успя да вкара в петричкия общински съвет двама съветници, в това число съпругата си Вили Минева. Тя бе начело в листата на най-новата партия в Петрич, за която гласуваха всички цигани в града.
"Това е акт на бандитизъм и е поръчан от политически опоненти, които не желаят да се промени статуквото в общинския съвет на Петрич", категоричен бе по повода лидерът на АТАКА Волен Сидеров. По думите му той ще настоява пред вътрешния министър Михаил Миков за бързо разследване, което да установи извършителите и поръчителите на зверството.
Пребитият Огнян Тетимов бе настанен в "Пирогов", за да не се стигне до нова саморазправа, ако остане в болница в Петрич.
С хематоми по главата, тройно счупен нос и кръвонасядания по тялото националистът бе настанен в неврологчния кабинет на спешния център. Там той беше посетен от Волен Сидеров, придружен от депутати и журналисти. Пред тях битият атакист разказа как се е стигнало до издевателството.
"Зад побоя всъщност стоят 400 хил. лв., които са дадени за купуване на гласове. Тези пари, ако се касират изборите, както искаме ние от АТАКА, ще се окаже, че са похарчени на вятъра", обясни Тетимов.
"Около 22,40 ч. в понеделник бях на бензиностанция преди Петрич. Тогава Марио Минев ми се обади по телефона, че ме чака в китайския ресторант в града. На срещата трябваше да присъства и Валентин Парапунов, местният лидер на "Ред, законност и справедливост", но после се оказа, че го няма", посочи пред медиите Тетимов.
"Когато влязох, в заведението ме чакаше Минев със своята охрана. На третата секунда получих много силен удар. Горилите на бившия митничар се нахвърлиха върху мен и започнаха да ме бият. Изгубих съзнание. Когато се събудих, лежах в локва кръв", заяви патриотът. След това той бил отведен в някаква стая, където

единият от охранителите на Минев с прякор "Чумата"
му сложил нож на врата и му казал, че трябва да подпише декларация, с която доброволно се отказва да бъде общински съветник. "Искаха същото да направи и вторият в листата на националистите Нако Костов", уточни Тетимов.
След това ексмитничарят и настоящ бизнесмен се обадил на Костов и го пуснал на високоговорител пред Тетимов.
"При този разговор моят колега съобщи, че знае за мен и е извикал полиция. Тогава мутрите се разбягаха, а аз тайно прибрах декларациите, които насилствено ме караха да подпиша. Истината е, че ние от АТАКА не сме изгодни на местното бандитско мнозинство, което се оформя в общинския съвет след последните избори", поясни патриотът.
Пред репортерите Тетимов бе категоричен, че декларацията, която той и неговият колега трябвало да подпишат, е била донесена от личния шофьор на лидера на РЗС Валентин Парапунов.

У нас · Слави Бинев: Медиите трябва да са коректив на депутатите
· Човек на Маджо и Р. Петков стоял зад побоя над Тетимов

По света · 10 000 на протест в Подгорица срещу независимо Косово
· Сръбската мафия си иска парите от Цеца Величкович

Коментари · Българската нация се топи, ставаме малцинство

Икономика