"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА
брой 952 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 12/11/2008
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив
Червеният динозавър пак обеща да си отреже опашката

Магдалена ТАШЕВА

Имитирайки девиза на партия АТАКА "Да си върнем България!", бездарниците в БСП решиха да се явят на следващите избори с лозунга "Да си върнем Европа!" Да оставим  плагиатщината настрана - не им е за първи път.
Пита се обаче кога Европа е била тяхна, че да си я връщат? Какво европейско са притежавали - културата Европа ли, бизнесът Европа ли - че сега да го възстановят? Отговорът се оказа прост - червените напъват да си върнат еврофондовете, че откак Брюксел им ги спря заради кражби, и те като мъжа на съпартийката си Масларова се боят да не умрат от глад. За целта ръководството на червения динозавър поема "шест ангажимента" - преписани от ония 20 социални ангажимента, с които излъга избирателите през 2005 г. С тях БСП обещава, че досега било каквото било, но от следващия път ще управлява "без олигарси, монополисти и картели". Освен ония, които се нагушиха през сегашния мандат, естествено. Г-н Петър Манджуков може да спи спокойно. Той е от онези червени "олигарси, монополисти и картели", дето вече минаха в графата "свършен факт", и затова БСП ги издига все по-нагоре. Олигархът Гергов - във ВС на БСП, да прави компания на банкера на мафията Евгений Узунов. Вярно, че олигарсите Людмил Стойков и Марио Николов са малко употребени и ще трябва да минат в сянка, след като наляха няколко десетки милиона от парите на европейския данъкоплатец в черните каси на президентството и БСП. Но на олигарха Христо Ковачки, нищо му няма. Що да не стане втория Р. Овч., например?
Наблюдаваме римейк на червената мерзавщина от 2004-2005 г.
През май 2004 г. лидерите на БСП Сергей Станишев и Румен Овчаров биха път до САЩ, направиха срещи с Държавния департамент, Пентагона, Международния валутен фонд и Световната банка. "Американците разбраха, че БСП е един стабилен и предсказуем партньор", каза Станишев на връщане. С израз на обидено достойнство Р. Овч. упрекна десните, че наклеветили БСП пред Вашингтон, че не може да води дясна политика. А тя можела. После БСП излъга един милион от бедните и ограбените в България с 20-те социални ангажимента, а след като успя с триста зора да състави и кабинета "Станишев", обяви, че изпълнението на ангажиментите се отлага за неопределено време. "Ще постигаме леви резултати с дясна политика", обясни на червените бабички Р. Овч., който освен министър и вицепремиер, стана и "координатор на проектите на СБ за България". 

Благодарение на тях БСП посвети мандата на строителството на див капитализъм, оставяйки 2.3 милиона пенсионери да измират в чудовищна мизерия, 17 000 деца да отпадат от училище всяка година, а 200 хиляди онкоболни да чакат смъртта в ужасни мъки. И след като превърна българите в най-бедната, болната, застаряваща и топяща се нация в ЕС, след като 4 години грабеше земи, гори и парцели с откровени мошеничества, след като не спря да разпродава болници и училища, след като през февруари т.г. в Хисаря водачът й Станишев обеща да доразпродаде останалото под мотото "България - 100% частна", след като облагодетелства новобогаташите с 10% плосък данък, на 4 ноември червеният динозавър обяви, че отсега нататък вече ще води лява политика. С безсрамие, от което и проститутките на Околовръстното се червят, БСП се мъчи за пореден път да излъже бедните, за да ги дере още един мандат.
За тази цел тя си има и специален инструмент - т.нар. леви крила. Вече 20-тина години, наближат ли избори, в Столетницата се заформя ляво крило, чиито словоблудства се свеждат накратко до тезата, че отсега нататък БСП ще стане като нова! Доскоро се мъчеха да им измислят имена, например "Открит форум", нам к'ва алтернатива и прочее. Напоследък се отказаха от именуването. Ляво крило - и толкоз! Номерът с лявото крило взе да омръзва даже на партийните членове. "Формирането на ляво крило не е нещо непознато в партията. Но хора, които разполагат със значителни капитали - визирам Красимир Премянов и Илия Божинов - не могат да говорят за лява политика. Некоректно е", каза Дангов.
На 9 ноември и мимикрията "ляво крило" се включи в контраатаката на еврофондовете с анонса, че БСП обещава оттук насетне да погне олигарсите.
Навремето червеният олигарх Илия Павлов (Бог да го прости!)  пусна крилатата глупост, че гущерът сам трябва да си отреже опашката, за да узакони част от заграбеното. Че мафията трябва и може да се самоочисти от мафиотите си, олигархията - да самоампутира олигарсите си. И те го послушаха. Павлов вероятно не е подозирал, че на опашката на гущера стои собствената му глава, която бе надлежно отрязана. Едва ли е допускал Павлов и че тази опашка ще се окаже толкова дълга, та се наложи да бъдат отрязани и главите на Емил Кюлев, Манол Велев, Димитър Янков, Янко Янков, Александър Тасев и пр. Общо към 150-200 глави.
Гущерът обаче си позволява да си скъса опашката, защото тя пак му пониква. Новата опашка, ако съдим по авоарите, които депутатите на БСП прехвърлиха на жените и децата си след изборите през 2005 г., е още по-дълга. Олигархът Добромир Гущеров си има финансова група "Орел-Г-Холдинг" (ЗД "Орел", "Орел Живот", пенсионноосигурителната "Съгласие", Българска здравноосигурителна компания "Закрила", "Орел инвест холдинг".) Олигархът Петър Кънев, собственик на печатница "Демакс", досега печаташе изборните бюлетини и холограмни стикери заедно с печатницата на БНБ, защитните знаци на документите за самоличност и винетките. Ямболският депутат Стоян Иванов е съсобственик на "Техностройинженеринг 99", "Омега-Бургас", "Инмат2004" и "Лесинженеринг".

През 2001 г. той финансира кампанията на Първанов. Съпругата и синът му са собственици на петролната фирма "Омакс ойл". Трифон Митев (Стара Загора) върти търговия с книги и вестници, управлява пет фондации и футболен клуб "Берое". Димитър Гъндев е шеф на "Тролейбусен транспорт" във Враца. Транспортният бос Георги Петърнейчев притежава ДАФ "Транс" ЕООД и "Транссервиз" ЕООД-Пещера, съсобственик е и на "Пентаком" ООД. Иглика Иванова (Пазарджик) е съсобственик на "Ей Ем Ай интернешънъл трейдинг" с 40% израелско участие. "Юпито" Георги Кадиев търгува на частно с консултантски услуги. Жори Алексиев (Монтана) има  4 фирми - "Дик-95" - за ремонт на автомобили, "Ди Вен-Жори Алексиев" - за подемно-транспортни машини, "Жо-Кал" - за търговско посредничество и "Омега"ООД-Лом - за търговия на едро. Червеният Васил Антонов (Плевен) е прокурист и член на борда на "Ростов" АД, бивш управител на "Интерростов" АД и съсобственик на "Ка груп".
Очевидно е, че с рязане на опашката няма да стане - много е дълга и стига до главата. В такива случаи помага само декапитацията.

У нас · 1 млн. лева глоба за "Топлофикация" София, ако не пусне парното
· Бизнесът към Орешарски: Направете антикризисен бюджет, този е много розов

По света · Работници на „ЧЕЗ“ арестувани в Чехия за шантаж на клиенти
· Обама закрива незаконния затвор в Гуантанамо

Коментари · Червеният динозавър пак обеща да си отреже опашката

Икономика