"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА
брой 963 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 25/11/2008
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив
Полицаят Чавдаров оправдан напълно, благодари на АТАКА


Сержантът от Бояджик ще свидетелства срещу циганите, поругали националния флаг

Военноапелативният съд в София оправда вчера окончателно Митко Чавдаров. Полицаят от Бояджик, защитил националния флаг, е невинен по повдигнатото му обвинение за нанасяне на леки телесни повреди на циганите Иван Иванов, Марин Димитров и Димитър Иванов на 9 февруари тази година. След произнасянето на съда, в разговор по телефона Митко Чадаров благодари за изключителната подкрепа на АТАКА и на всички, които вярваха в неговата невинност, че е изпълнявал своя служебен, патриотичен и конституционен дълг да пази от посегателства националните символи и светини. Полицаят отново подчерта, че благодарение на АТАКА националният протест в негова защита е бил толкова силен и с такъв мощен отзвук - както сред медиите, така и сред правораздавателните органи.
В съда вчера дадоха показания двама свидетели на защитата, които обясниха, че между 2 и 3 часа същата нощ са видели група от трима младежи, които са извършвали насилие един срещу друг с дървени пръчки. Според защитата телесните повреди върху Димитров, Иванов и Иванов не са по вина на Чавдаров, а са вследствие от побой, в който ромите сами са участвали като не беше изключена и възможността травмите по тях да са нанесени преди инцидента със знамето.
Повдигнатите обвинения срещу Митко Чавдаров са били с цел да го злепоставят, обясни още защитата. Решението на Военноапелативния съд е окончателно и случаят е приключен по най-добрия начин, като не броим нервите на полицай Митко Чавдаров, заяви адвокатът Димитър Ников. Висшата инстанция отмени глобата от 1000 лв., наложена от Сливенския военноокръжен съд. Адвокатът потвърди, че по разпореждане на окръжния прокурор на Ямбол Георги Георгиев, който се е самосезирал след многобройните публикации в медии по случая, делото за хулигански действия срещу групата младежи в Бояджик е възобновено и полицай Митко Чавдаров ще бъде свидетел по него.

У нас · Издирват шест деца от бургаския дом "Коджакафалията"
· Полицаят Чавдаров оправдан напълно, благодари на АТАКА

По света · Великобритания намалява ДДС, вдига данъците на богатите
· Стреляха по колата на Качински и Саакашвили

Коментари · Защо властта не разпитва мъжките секретарки за Емин

Икономика · Бум на безработица от Нова година